Маргарита Симонян, главната редакторка RT, се оплака в Телеграм, че

...
Маргарита Симонян, главната редакторка RT, се оплака в Телеграм, че
Коментари Харесай

Редакторка на RT: Издателства отказват да печатат книги с Z на корицата

Маргарита Симонян, основната редакторка RT, се оплака в " Телеграм ", че съветските издателства отхвърлят да издадат стихосбирката " Поезия на съветското лято ", в подготовката на която взе участие съветската държавна медия, съобщи съветската версия на " Свободна Европа ".

Според Симонян дизайнът на корицата на книгата с огромно " Z ", всекидневен знак на поддръжката за съветската експанзия в Украйна, е предизвикал митинг от страна на издателите. Те обяснили на Симонян, че книжарниците ще откажат да одобряват книга с сходна корица.

" Когато се обърнахме към издателствата с предложение да издадем самия алманах със модерна фронтова лирика " Поезия на съветското лято ", който сами съставихме, направихме илюстрации и въобще всичко, те ни отвърнаха:

- " Махнете буквата Z от корицата. Никоя книжарница няма да одобри тази писмен знак ".

Този откъс. И това, несъмнено, е присъда. На всички ни ".

Стихосбирката " Поезия на съветското лято " е формирана от RT, а на 5 октомври беше показана в Москва. Сборникът, отдаден на " специфичната военна интервенция ", включва творби на повече от 20 съветски поети. Авторите възхваляват в стихове смелостта на съветските бойци в битката против " украинските нацисти "  и установяването на " съветския свят ".

RT е дала обещание да даде облагата от хипотетичните продажби на плана " Децата на войната ", който дава филантропична помощ на деца в окупираните от Русия територии на Украйна.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР