Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават мозъка. Не само тези

...
Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават мозъка. Не само тези
Коментари Харесай

Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават мозъка

Маргаринът, майонезата и евтините вафли унищожават мозъка. Не единствено тези артикули са нездравословни за здравето, само че и всички, които съдържат трансмазнини. Това оповестява за РИА Новости диетологът Елена Соломатина. Тя уточни храните, които унищожават мозъка. 

" Факт е, че трансмазнините вършат клетъчната мембрана стегната, непроницаема и в действителност клетката престава да действа пълноценно. Това е изключително рисково, когато се случи в мозъчните кафези ", изяснява експертът по здравословно хранене. 

На второ място по нездравословност се подреждат храните, съдържащи " бързи " въглехидрати. Това са произведения със захар и бяло брашно - най-често комбинацията от тях се среща в лакомствата в сладкарниците. Оставащата в кръвта глюкоза след тяхната приложимост унищожава кръвоносните съдове и подкрепя образуването на атеросклеротични плаки. 

Диетологът поучава и хората да се въздържат от несъразмерната приложимост на туршии и консерви. Заради многото сол вътре, те предизвикват задържане на вода в тялото и отичане, което от своя страна попречва свободното придвижване на кръвта в кръвоносната система. 

Консервантите, ароматизаторите и оцветителите са източник на отрови и нарушават естественото хранене на мозъчните кафези, добави тя. 

За да усъвършенства мозъчната функционалност, лекарят посъветва да се поддържа уравновесена диета и натоварен подготвителен режим.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР