Маргарета и съпругът й Раду. Снимка: ЕПА/БГНЕСРумънското кралско семейство публикува

...
Маргарета и съпругът й Раду. Снимка: ЕПА/БГНЕСРумънското кралско семейство публикува
Коментари Харесай

Маргарета става „кралица“ на Румъния

Маргарета и брачният партньор й Раду. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Румънското кралско семейство разгласява на уеб страницата си фрагмент от устава, който показва, че крал Михай ще бъде завещан от принцеса Маргарета, която остава " пазителка на короната на Румъния ". Маргарета получава купата „ кралица ”, а брачният партньор й – принц Раду става " принц консорт ".
Букурещ изпрати през днешния ден с огромна траурна гала Михай Първи, който умря на 5 декември в Швейцария на 96-годишна възраст. Религиозната и военна гала се състоя на площада пред кралския замък. На нея участваха представители на съвсем всички кралски семейства в Европа, съобщи ТАСС.
От пресофиса на Симеон Сакскобургготски пуснаха следното известие: „ Н.В. Цар Симеон II участва на поклонението пред тленните остатъци на Крал Михай I и сервира своите съболезнования на румънското кралско семейство. Двамата са родственици по линията на рода Сакс- Кобург-Гота. От друга страна, брачната половинка на Крал Михай, Кралица Ана, която умря предходната година, е щерка на брата на Княгиня Мария-Луиза Бурбон-Пармска, бабата на Цар Симеон. Царят и Крал Михай I се познават от 1954 година. “
Тлените остатъци на Михай Първи ще бъдат положени в кралската гробница в град Куртя де Арджеш на 160 км северно от Букурещ. 14, 15 и 16 декември бяха оповестени за дни на народен печал в памет на крал Михай, който е бил държавен глава през 1927-30 и 1940-47.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР