Марек Белка стана член на надзорния съвет в три полски

...
Марек Белка стана член на надзорния съвет в три полски
Коментари Харесай

Бивш полски премиер се присъедини към Vienna Insurance Group

Марек Белка стана член на надзорния съвет в три полски дъщерни компании на австрийската група

Бившият министър-председател на Полша и ексуправител на Полската централна банка – професор Марек Белка, се причисли към надзорните препоръки на три полски дъщерни компании на Vienna Insurance Group (VIG). Белка става член на Надзорите на Compensa Life, Compensa Non-Life и на InterRisk. Назначението е реалност от този месец.

Според Франц Фукс, член на УС на VIG, отговарящ за пазарите в Полша, назначението е изключително значимо за групата. " Смятаме, че сериозният опит на проф. Белка и задълбочените му знания за финансовия бранш ще подкрепят полските компании от групата в постигането на поставените цели ", уточни той.

Икономистът професор Марек Белка е роден през 1952 година Той беше министър-председател на Полша през интервала 2004-2005 година и гуверньор на Централната банка на Полша сред 2010 година и 2016 година Международната му кариера включва още работа в Международния валутен фонд (МВФ), където управлява европейския департамент до юни 2010 г.

Vienna Insurance Group има пет застрахователни дъщерни сдружения в Полша и е на четвърто място на застрахователния пазар в страната с пазарен дял от към 7%. През първата половина на 2017 година полските компании от групата регистрират премиен доход в размер на 445 милиона евро и облага преди данъчно облагане от 22 милиона евро.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР