Маратонците се смятат за едни от най-грижещите се за здравето

...
Маратонците се смятат за едни от най-грижещите се за здравето
Коментари Харесай

Да пробягаш 42 км, пушейки през цялото време

Маратонците се считат за едни от най-грижещите се за здравето си спортисти на планетата. Оказва се, че не всички обаче. Един китайски бегач, прочут като " чичо Чен ", стана ужасно известен през последните дни, като потвърди, че може да пробяга доста дълго разстояние с цигара в уста.
 Тичане - на пътека у дома или на открито измежду природата
Къде да тичаме за забележими резултати

Не единствено времето, само че и мястото има значение

Чен, който е на 50 години, неотдавна приключи маратона Xin`anjiang в Джианде, Китай, до момента в който пушеше от самото начало в 42-километровото съревнование за устойчивост.

Чен приключи 574-ти в общото съревнование, с впечатляващо време от 3:28:45 от близо 1500 бегачи.

Оказва се, че това не е първият път, в който Чен пробягва такова огромно разстояние, до момента в който пуши. Според канадското списание за тичане Canadian Running Magazine, той е пробягал с цигара в уста както маратона в Гуанджоу през 2018 година, по този начин и маратона в Ксиамен през 2019 година През 2018 година Чен записа време от три часа и 36 минути, а през 2019 г. го минава за три часа и 32 минути. 

Освен това се твърди, че китаецът взе участие и в ултрамаратони, като единият обгръща 50 километра, а другият продължава 12 часа. Реакциите против невероятния състезател са смесени - някои хора приветстват качествата му, до момента в който други считат, че той дава неприятен образец.
 Винис Мабасанг, международно население и това ли е 8-милярдният гражданин на планетата
Това е 8-милярдният гражданин на планетата

Винис Мабасанг от Манила, която проплака на 15 ноември

Но каквито и да са настройките против него, няма огромно значение, тъй като Чен не прави никакво нарушаване. Понастоящем няма правила, забраняващи на маратонците да пушат цигари, до момента в който се състезават, отбелязват от Daily Mail. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР