Маратонско четене на книгата Произходът на тоталитаризма“ на Хана Аренд

...
Маратонско четене на книгата Произходът на тоталитаризма“ на Хана Аренд
Коментари Харесай

В Берлин започва маратонско четене на книгата „Произходът на тоталитаризма“ на Хана Аренд

Маратонско четене на книгата „ Произходът на тоталитаризма “ на Хана Аренд ще се организира от сряда до неделя, в границите на 100 часа, в един от най-големите берлински музеи, съобщи ДПА. 

Книгата е в основата на пърформанса „ Където концепциите ти се трансформират в цивилен дейности (100 часа четене на „ Произходът на тоталитаризма “) “, дело на кубинската художничка и активистка Таня Бругера. Той ще се организира в Музея за модерно изкуство „ Хамбургер банхоф “.  В петте дни ще се чете и разисква творбата, което е издадено в том от 1000 страници.

Хана Аренд е немска еврейка, която бяга от нацистка Германия, като най-после се озовава в Ню Йорк. 

Искаме да покажем силата на изкуството и интензивността, сподели Таня Бругера в Берлин.

На всеки половин час гости на музея и специалисти ще четат фрагменти от „ Произходът на тоталитаризма “, а дебатите, които ще последват, ще зависят от аудиторията.

Събитието е отдадено на премиерата на книгата в родината ѝ Куба. През 2015 година кубинският пърформанс се състоя, до момента в който Бругера беше под домакински арест, което я принуди да предава четенето за външния свят посредством високоговорители. Кубинските управляващи реагираха, като заглушиха звука пред дома ѝ  в Хавана, се отбелязва в прессъобщение на музея. В края на четенето Бругера беше арестувана за няколко часа от кубинските управляващи, напомня Българска телеграфна агенция.

Излъчване отвън музея е планувано и в Берлин. 

Хана Аренд написа своя разбор на произхода и развиването на националсоциализма малко след края на Втората международна война и освобождението на Германия. Няколко години по-късно тя добавя труда си с аспекти на сталинизма.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР