Манолова е убедена, че идва краят на двойния стандарт при

...
Манолова е убедена, че идва краят на двойния стандарт при
Коментари Харесай

Последният Удар На Мая Манолова Засяга Всеки Един Българин! Това Ядем, Това Сме Ние, Но Ни Тровят С

Манолова е уверена, че идва краят на двойния стандарт при храните. У нас, да вземем за пример, има шоколад, който е с 5% по-малко какао, с по-малко мляко, в сравнение с същият в Берлин. Разлики има и в натуралните сокове. На Запад са с повече плодово наличие.

Омбудсманът се разгласи против Европа на две скорости. Тя упорства за единно европейско законодателство в сферата. Манолова предлага и единна методика, по която да работят контролните органи за качеството на храните.

Министърът на европредседателството Лиляна Павлова също се разгласи против двойните стандарти. Всички ние българите сме равноправни европейци, посочи министърът. Не сме второ качество консуматори, съобщи тя.

Производител у нас пласира чай с 85% по-скъпо, в сравнение с в Австрия. Макарони се продават три пъти по-скъпо у нас. В млечния шоколад у нас име шест ядки по-малко, в сравнение с за западните консуматори. У нас в шоколада не се поставя даже капка масло. Няма да спрем до тук и ще бъдем безкомпромисни, акцентира министърът по европредседателството, написа нюз.бг.

Искаме и съществени наказания против тази дискриминация - 4% от оборота на съответната компания. Павлова се надява и недискриминираните страни да ни поддържат в самодейността.

Анализ на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) демонстрира, че детски шоколадов десерт у нас освен е с друго качество, само че е и по-скъп с 93% от немския вид и 16% от австрийския. Детски сок е със 147% по-скъп, в сравнение с в Германия.

В понеделник на конгрес в София ще бъдат показани съответни данни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР