Манипулациите са характерни за света, в който живеем. Някои индивиди

...
Манипулациите са характерни за света, в който живеем. Някои индивиди
Коментари Харесай

7 начина да разпознаете манипулаторите

Манипулациите са присъщи за света, в който живеем. Някои човеци си служат с власт, медии и връзки, с цел да манипулират другите. В реалност всеки ден се натъкваме на тази форма на прочувствено изнудване. Манипулаторите употребяват избрани способи на държание, с цел да въздействат върху непознатите мисли, усеща и дейности. Жертвите не всеки път могат да ги разкрият и мнозина налапват въдицата, като разрешават на манипулаторите да им се размине. Тук ще ви срещнем с тактиките, присъщи за майсторите на операциите, с помощта на които да ги разобличите.

1. Вменяват ви възприятие за виновност

Майсторите на операцията обичат да се вършат на жертви. Техният прикрит джокер е сложен интервал от живота, който непрекъснато акцентират, с цел да оправдаят постъпките си: „ тежко детство “, „ неблагодарни деца “, „ неприятен шанс “ и други сходни. Те излагат своите прочувствени белези гордо на показ и даже парадират с тях. Ако да вземем за пример се оплачете от тяхната безпардонност, те ще ви отговорят почти по този начин: „ Не ми се сърди, татко ми ме изостави, когато бях на 3 години, по тази причина съм подобен “. Това незабавно ще ви обезоръжи. Та кой би могъл да е толкоз безмилостен, че да подлага на критика някого, който е претърпял такава контузия?! Точно в това се състои играта на манипулатора.

2. Заплашват ви тайно

Косвените закани са друга обичана тактичност на манипулаторите. Тя е била употребена и към момента се употребява от велики водачи, домашни тирани, та чак до маркетингови специалисти. Тази тактичност съдържа прикрито предизвестие за допустимо най-ужасни последици от държанието ви. „ Ако продължаваш да се тъпчеш по този начин, след 6 месеца ще заприличаш на слон “. Те не се управляват от угриженост за здравето ви, а просто не желаят да ядете. Вероятно ви завиждат, че храната ви прави щастливи или ги е гняв, че пръскате прекомерно доста пари за ястие. Но не ви го споделят непосредствено, а единствено ви предизвестяват за идната злополука.  

3. Омаловажават дейностите ви посредством жлъч

Ако има нещо, което манипулаторите ненавиждат най-вече, това е директната връзка. Служат си със жлъч, с цел да ви осмеят или да омаловажат мислите, възприятията или постъпките ви. Манипулаторите желаят другите да се усещат неуверени и оскъдни. Типичен образец е, когато ви изпращат видимо общително известие, само че сред редовете му прозира нападателно наличие: „ Ако четеше малко повече, може би щеше да имаш по-интелигентни другари “, което в превод значи: „ Голям си профан, а приятелите ти са цялостни неудачници “. Понякога жертвите на операция стартират да имат вяра, че по този метод отсрещният се пробва да им помогне да се подобрят. Но това не би могло да е по-далече от истината. Когато човек желае да помогне на някого, употребява почтена и открита връзка. И не го унижава, а му дава съответни препоръки.

Продължава по-късно денем.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР