Манипулаторите са безспорно умни, но също така хитри и често

...
Манипулаторите са безспорно умни, но също така хитри и често
Коментари Харесай

Малките тайни, които ще поставят всеки манипулатор на мястото му

Манипулаторите са несъмнено умни, само че също по този начин хитри и постоянно – подмолни. Имат високо самочувствие, тъй като са привикнали да въртят другите на дребния си пръст и с лекост, ловкост и психически техники да получават това, което желаят.

Но към този момент край!

Не се оставяйте да бъдете манипулирани и приложете следните хитрини, с цел да поставите всеки манипулатор на мястото му:

1. Трябва да знаете своите права.

Никога не си мислете, че сте нещо по-малко от другия и че нямате право на глас. Не забравяйте, че имате право на мнение, на своите усеща и реакции, на благополучие и персонален избор.

2. Дръжте се на разстояние.

С манипулатора не трябва да се съкратява дистанцията. Не разкривайте слабите си страни, тъй като манипулаторите единствено това чакат.

3. Не се обвинявайте.

Не се оставяйте манипулаторът да извърти събитията по този начин, че да ви накара да се почувствате отговорни за нещо, което сте създали или не; за нещо, което сте споделили или не. Анализирайте в себе си обстановката и в случай че сте сигурни в правотата си, запазете хладнокръвие и самообладание.

4. „ Върнете топката в полето на манипулатора! “

Много потребна е отбранителната позиция. Отговаряйте на въпроса с въпрос и настоявайте за отговор: „ Според теб вярно ли е? “, „ Ти какво мислиш? “, „ Защо съгласно теб се получи по този начин? “, „ А ти по какъв начин би постъпил в тази обстановка? “ и така нататък Ще се изненадате от резултата. Всеки манипулатор си има своето едва място и сигурно няма отговор на всички въпроси.

5. Покажете мощен темперамент.

Манипулаторите си избират за „ жертви “ слабохарактерни хора. Те няма да се изправят против човек с воля и мощен дух. Затова би трябвало да демонстрирате точно духовна мощ и непоколебимост, с цел да се освободите от манипулатора. Изправете се намерено против него. Посрещнете ударите му и се пробвайте да останете несломими. Добрата вест е, че множеството манипулатори са в действителност страхливци и когато срещнат отпор, се отхвърлят.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР