МАНИЛА, Филипините (AP) — Филипинският военен началник каза в понеделник,

...
МАНИЛА, Филипините (AP) — Филипинският военен началник каза в понеделник,
Коментари Харесай

Филипинският военен началник изрази гнева си след последния инцидент на китайската брегова охрана в Южнокитайско море

МАНИЛА, Филипините (AP) — Филипинският боен шеф сподели в понеделник, че е бил с филипинските сили на борда на лодка за доставки, когато тя е била взривена с вода оръдия и обкръжени и блъснати от кораби на китайската брегова защита през уикенда в оспорваното Южнокитайско море.

Ген. Ромео Браунър-младши сподели на Асошиейтед прес в телефонно изявление, че Китай ескалира експанзията си в противоречивите води, само че сподели, че няма да попречи на филипинските сили да пазят териториалните ползи на Филипините в оживения воден път.

Още. над 100 кораба на китайското държавно управление и обвинени милиции са се навъртали в намерено море към оспорваната плитчина Скарбъроу, където от дълго време затънал транспортен съд на филипинския флот, който Браунър посети, стои от десетилетия. Той сподели, че китайската флотилия е доста по-голяма от предходните месеци.

„ Това е чиста експанзия “, сподели Бронър за маневрите на Китай в намерено море. „ Бях очевидец какъв брой пъти огромните кораби на китайската брегова защита и благи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР