Манифестът на Партията на европейските социалисти е план за бъдещето

...
Манифестът на Партията на европейските социалисти е план за бъдещето
Коментари Харесай

Станишев в Мадрид: Манифестът на ПЕС е план за бъдещето на Европа

Манифестът на Партията на европейските социалисти е проект за бъдещето на Европа - свободна, демократична, обективна и солидарна. Това съобщи президентът на ПЕС Сергей Станишев на втория ден на конгреса в Мадрид, на който ще бъде признат манифестът за европейските избори, озаглавен " Нов обществен контракт за Европа ", оповестява Блиц.

На форума участва испанският министър председател и водач на Испанската социалистическа партия Педро Санчес, който е и хазаин на конгреса. Тук са и министър председателите на Португалия и Швеция, както и ръководителят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Удо Булман и общият претендент на ПЕС за ръководител на Европейска комисия Франс Тимерманс.

" Всички от нашето семейство са доста удовлетворени от този манифест. Вчера вечерта имахме вечеря на водачите, която продължи до среднощ, и всички са на мнение, че той не е просто декларация за планове, това е проект за бъдещето на Европа ", разяснява Сергей Станишев пред български публицисти.

В началото на изявлението си на конгреса Сергей Станишев благодари на испанския министър председател Педро Санчес за топлото посрещане в Мадрид и за това, което е направил за Испания и за Европа през последната година. Той пое риска да изведе хората на Испания от отчаянието и да даде вероятност и вяра, той възвърна оптимизма, означи Станишев. Президентът на ПЕС изрази терзание от дейностите на Народната партия и дясноцентристката " Сиудаданос " в Испания, които " избелват " облика на рисковата десница, дават й нова легитимност. " Те са подготвени за заветен съюз с дявола ", акцентира Станишев във връзка идните предварителни избори в Испания на 28 април.

Станишев описа, че през вчерашния ден е имал опция да види произведение на изкуството, което приказва на целия свят - " Герника " на Пабло Пикасо. Стояхме хипнотизирани пред тази картина, само че също по този начин уплашени от болката и виковете на човешките жертви по време на войната, уточни той. " Наша задача е да не отстъпим пред национализма ", съобщи президентът на ПЕС. Според него европейските социалисти могат да завоюват идните избори, в случай че са единни и останат покрай хората.

Председателят на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Удо Булман разяснява, че са пристигнали в Мадрид да стартират обществената гражданска война. Искаме Европа да бъде обективна, свободна и устойчива и тази смяна стартира от Мадрид, уточни той. Ще се борим за тази радикална смяна, разказана в манифеста, тя стартира с Педро Санчес, с Франс Тимерманс, добави Булман.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР