Маниерът на френския президент Еманюел Макрон да действа едностранно подлага

...
Маниерът на френския президент Еманюел Макрон да действа едностранно подлага
Коментари Харесай

Маниерът на Макрон да действа едностранно притеснява европейските партньори

Маниерът на френския президент Еманюел Макрон да работи едностранно подлага на тестване търпението на неговите сътрудници от Европейски Съюз. " Това е някой, който се държи много надменно ", показва пред Financial Times върховен посланик от Брюксел.

Макрон ухажва съветския държавен глава Владимир Путин, отхвърли започването на договаряния за еврочленство за балканските страни и не искаше да удължи крайния период за Brexit. Склонността му да подценява общия консенсус тормози даже дългогодишните съдружници.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Натрупване на напрежение

Подходът на френския президент дестабилизира френско-германските връзки, които постоянно са били в ядрото на Европейски Съюз, написа Financial Times. Без постоянно да държи канцлера Ангела Меркел в течение, той посредничеше за постигането на помирение сред Русия и Украйна, както и опитваше да контракти нова нуклеарна договорка сред Иран и Съединени американски щати. Поради тази причина напрежението в връзките сред Берлин и Париж се натрупва, твърди Даниела Шварцер от немския Съвет за външни връзки. И добавя, че когато Макрон е направил предлагането си към Путин през лятото и е призовал за нов метод на Европейски Съюз към Русия, " доста хора споделиха, че той даже не ни е предизвестил прибързано. "

Френски държавни представители одобряват, че Макрон е възприеман за нахален от другите европейци, само че те пазят неговата твърда позиция по редица въпроси, като да вземем за пример да няма удължение на Brexit без задоволително добра причина и интеграцията на сегашния Европейски Съюз да се задълбочи, преди да се причисляват нови членки. " Истина е, че Макрон има глас, който е по-силен от този на останалите европейски водачи. Но това не е, с цел да ядосва сътрудниците, а тъй като той има визия ", разяснява неназован представител от Елисейския замък.

Липса на опция

Всъщност френският президент е най-видимият водач в Европейски Съюз в последно време освен тъй като изрично отстоява личната си позиция, а тъй като няма явна опция. Англия е в развой на овакантяване на съюза, а Меркел е към края на политическата си кариера. Освен това някои специалисти показват, че склонността на Макрон да поема водеща роля дава прикритие на страни, които тихомълком поддържат позицията му, само че не желаят да са толкоз дейни.

Дори и по този начин френският президент е под напън да схване един по-консенсусен метод. " Ако една страна стои в своя ъгъл, това може да навреди на способността на Европейски Съюз да взема решения ", твърди поискал анонимност европейски посланик.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР