Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в Европейския парламент -

...
Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в Европейския парламент -
Коментари Харесай

Манфред Вебер е в България, за да подкрепи ГЕРБ

Манфред Вебер, ръководител на най-голямата партия в Европейския парламент - Европейската национална партия, дойде в България, с цел да поддържа ГЕРБ на идните избори за Народно заседание.

Той е специфичен посетител на предизборно събитие „ По-силни от рецесиите! ГЕРБ-СДС ”, в което взе участие и ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Основаването на ГЕРБ беше за европейското развиване на България. Нашите другари – славното Съюз на демократичните сили, беше от другата страна. Кръговете и кръгчетата, и корупцията направиха по този начин, че част от тази партия да се преобразува в други партии. За наслада тогава се явихме ние и в този момент сме дружно, с цел да подсигуряваме на България евроатлантическата ориентировка и да продължим да вършим добрини за народа.

Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на листите на ГЕРБ в София.

„ Затова през днешния ден тук са и ръководителят на ЕНП Манфред Вебер, дружно с неговия общоприет секретар Атанасиос. Да имат опция да видят за какво би трябвало да са спокойни, че България не може да се лашне по различен път “, сподели Борисов при откриването на събранието.

" 12 години имаше рецесии. Ние първата, финансовата, я преодоляхме. След това пристигна мигрантската, с помощта на Европейска комисия и на турския президент. България беше посочена за образец за справяне с мигрантската рецесия. От през вчерашния ден имаме изключително състояние за несправяне с мигранти. Какво беше при нас?

После пристигна КОВИД рецесията. Благодарение на нашите лекари, медицински сестри, санитари, бяхме отново давани за образец. Застанахме твърдо зад Украйна след експанзията на Путин и ще стоим до дъно, както и Гари Каспаров, и Манфред Вебер. В момента фигурите са бели и черни. Сега би трябвало ясна и твърда позиция, акцентира Борисов.

Единственият излаз за България е мощна коалиция от центристки и десни партии, които знаят къде отиват. Казвам го на Кирил и Асен: " Вие се радвайте, до момента в който ме има мене. Защото аз съм добър човек. Помислете, в случай че ви докопат Томислав, Делян, които по този начин ви се точат. Как ще се оправите без мене? ", сподели от трибуната Борисов.

Той се обърна към Вебер с молба да се съберат на лидерски срещи поради Зопорожката АЕЦ. " Всеки ден има стрелби. Ние сме наплашени от Чернобил. Имаме най-вече заболели от рак хора. Много ви апелирам ", сподели Борисов.

„ Докараха страната до злополука ”, сподели преди този момент Делян Добрев. „ Промяната " ни докара до такава степен, че 38% от хората в България споделят, че ще спестят от храна или от топло. Дотам ни докара смяната. Над 18% инфлация, над 50% повишаване на питателните артикули, в енергийните запаси, линия на беднотия над 540 лева, а близо милион и половина са под нея ”, разяснява още Добрев.

Андрей Новаков акцентира, че „ смяната се е случила, само че тя е злокобна ”. Той даде образец с инфлацията, която в еврозоната е 9 %, а у нас е 18. По време на ГЕРБ тя е била 2, 4%. „ България ще изхарчи 7 милиарда повече в сравнение с е изкарала. Страната ще натрупа и 31 милиарда нов дълг. Заемите ще тежат на орисите на децата след нас ”, сподели Новаков. По думите му страната не може да си разреши повече опити, тъй като страната няма 9 живота.

„ За случилото се има аргументи и има ясни създатели. Причините – лъжата, политическата шмекерия, арогантността, неграмотността и политическото принуждение. Авторите – може да видите лицата им по пътищата на страната. Несгодите са урок, който би трябвало да научим и да не позволяваме това да се повтори. Преди рецесиите преди всичко би трябвало да се оправим с политическата, би трябвало да върнем разговора, професионализма и ясната отговорност в Народното събрание. България има потребност от мощно държавно управление ”, съобщи на събитието Томислав Дончев.

България е в обстановка да се питаме по какъв начин ще преодолеем вредата в обществените финанси. Ще се оправим, само че не за 1, а за 4 години, няма да се подвигат налозите, само че ще би трябвало по-добра събираемост. Имаме запас в непотребните разноски, които направиха предходните ръководещи. Другото е да спрем кражбите. Не сме просто антикризисен екип, можем да предложим рационализация в образованието ”, акцентира Дончев.

ЕНП постоянно е подкрепяла политиката на най-голямата дясна партия, представляваща България в християндемократичното семейство - ГЕРБ.

Събитието се организира в зала 3 на НДК. На него е участват претендентите за народни представители, кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на партията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР