Манфред Вебер беше избран за председател на Европейската народна партия

...
Манфред Вебер беше избран за председател на Европейската народна партия
Коментари Харесай

Манфред Вебер беше избран за председател на ЕНП

Манфред Вебер беше определен за ръководител на Европейската национална партия (ЕНП) по време на 27-я конгрес на партията, който се организира в Ротердам.

Той беше единственият претендент за поста и получи 447 гласа в поддръжка от общо 502. Досега Вебер ръководеше групата на ЕНП в Европейския парламент, а в този момент ще оглавява и партийната организация. 49-годишният немски политик ще наследи някогашния ръководител на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск, който съобщи през юли предходната година, че се отдръпва от поста на ръководител на ЕНП, откакто стана водач на демократичната " Гражданска платформа " в Полша.

На партийния конгрес участваха и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, чиято партия членува в ЕНП. Очаква се скоро да стане ясно и дали българският еврокомисар Мария Габриел ще резервира поста си на заместник-председател в ЕНП. За поста ѝ се борят още 10 претенденти.

Според изданието " Politico ", Вебер към този момент има проекти за разбъркване на висшите рангове в партията и някои от членовете ѝ се надяват, че властта му ще увеличи успеваемостта на ЕНП. Като ръководител работата му ще бъде съсредоточена върхи поддръжка за дясноцентристки претендентите в страни от Европейския съюз.

В изявление за телевизия BR24 преди да бъде определен, Вебер сподели, че Европа би трябвало да покаже повече " водачество ". Той се застъпи за основаването на европейска войска и унищожаване на правото на несъгласие на обособени страни от Европейски Съюз, което задържа решения в области като външната политика.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР