Маневрите на бойната авиация на НАТО във въздушното пространство на

...
Маневрите на бойната авиация на НАТО във въздушното пространство на
Коментари Харесай

НАТО поднови полетите си над Естония

Маневрите на бойната авиация на НАТО във въздушното пространство на Естония са обновени, откакто на 7 август испански аероплан „ Юрофайтър “ изстреля по неточност бойна ракета от клас „ въздух-въздух “.
„ За обезпечаването на сигурността на Естония е належащо да бъде отворено въздушното пространство на страната за самолетите на НАТО, изпълняващи бойно дежурство в балтийските страни и отработващи бойни маневри “, съобщи естонският министър на защитата Юри Луйк.
Той добави, че продължава следствието на случая с изстреляната ракета, съобщи БГНЕС.
На 7 август естонските военни управляващи оповестиха, че основан в страната аероплан на испанските Военновъздушни сили по неточност е изстрелял ракета „ въздух-въздух “ AMRAAM. След това всички образователни бойни маневри на натовската авиация във въздушното пространство на Естония бяха прекъснати.
На инцидентно изстреляната ракета беше задействан режим за самоизтребление, който трябваше да я ликвидира още във въздуха, само че все пак, ракетата падна на земята. Тя бе търсена безрезултатно цели 10 дни, след което търсенето беше прекъснато.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР