Маневрите и сплашването от страна на САЩ в Черно море

...
Маневрите и сплашването от страна на САЩ в Черно море
Коментари Харесай

Гаврилов: Маневрите на САЩ в Черно море са опит за разделяне на ЕС и Руската федерация

Маневрите и заплашването от страна на Съединени американски щати в Черно море целят да разделят Русия и Европа с „ дребна война ", за резултатите от която Вашингтон не се интересува. Това сподели в ефира на телевизия " Русия-24 " Константин Гаврилов, началник на съветската делегация на договарянията във Виена за военна сигурност и надзор на въоръженията.

" Струва ми се, че главната цел на Съединени американски щати и режима в Киев, който в този момент не знае какво да прави, е някак си да отклони вниманието от проблемите вътре в Украйна. А за американците това е да разделят Европа и Русия посредством дребна война. какви ще бъдат резултатите. За това всички тези маневри и заплашванията ", сподели той.
Дипломатът акцентира, че Москва не се поддава на сходни провокации, а управлението на страната и Министерството на защитата „ знаят за всичко и управляват обстановката ". " Можем умерено да преговаряме, да убеждаваме, до момента в който пристигна един миг, в който те [западните страни] ще си изгубят мозъка и главите. Ние вършим всичко, с цел да не пристигна този [момент] ", заключи Гаврилов.

На 10 ноември съветското министерство на защитата заяви, че корабите на Военноморски сили на Съединени американски щати са пристигнали за присъединяване в многонационалните учения в Черноморския район, провеждани от обединеното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа. Според Министерството на защитата е имало унищожител с управляеми ракети Porter, танкера John Lenthall l и кораба на щаба на Военноморски сили на Съединени американски щати Mount Whitney. Маунт Уитни отпътува за Средиземно море на 15 ноември след приключването на учението.

Според Министерството на защитата на Руската федерация сходни дейности се трансформират в дестабилизиращ фактор в района, една от задачите им е военното развиване на територията на Украйна. Руските въоръжени сили непрестанно наблюдават и наблюдават обстановката, увериха от Министерството на защитата. Руският президент Владимир Путин означи, че дейностите на западните страни в Черно море „ надвишават избрани граници ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР