Манекенката и защитничка на бездомните животни Валерия Георгиева беше една

...
Манекенката и защитничка на бездомните животни Валерия Георгиева беше една
Коментари Харесай

Валерия от „Ергенът” иска да е като Бриджит Бардо

Манекенката и защитничка на бездомните животни Валерия Георгиева беше една от основните героини във втория сезон на „ Ергенът ” и предстоящо стигна до огромния край. Фаворитката на пианиста Евгени Генчев не съжалява и за момент, че е взела присъединяване в шоуто. Хубавицата се надява, че известността, която натрупа, ще подкрепи благородната й идея.
Преди време Валерия и нейна другарка основават подслон за безпризорни кучета и котки, които обичат безусловно. Това занятие гълтам огромна част от времето и средствата на плевенчанка, само че пък я кара да се усеща пълноценна.

„ Аз имам две лица. Едната ми идентичност работи, с цел да изкарва пари, а другата ги харчи за идеята ”, споделя стройната брюнетка. Тя е уверена, че смисълът на живота е в това да можеш да даваш, да влагаш средствата и времето си в нещо значимо.

Най-голямото предпочитание на Георгиева постоянно е било да има подслон за бездомни животни. През 2014 година става доброволец в организация за отбрана на животните. Среща Кристина Павлова - другарка, която споделя любовта ѝ към четириногите. По-късно се случва по този начин, че дружно основават лична благотворителна организация.

 „ Всичко стартира, когато станах доброволец в една локална организация за отбрана на животните. Инициирах събиране на средства в учебно заведение – в гимназията по туризъм „ Алеко Константинов ” в Плевен. Много хора ме нападнаха за това, на други не се хареса. Тогава забелязах, че децата от по-заможни фамилии не участваха, а тези, които са от елементарни фамилии, се включиха. Оказва се, че постоянно този, който няма, знае какво е и би дал някаква помощ на различен. Успях да събера 102 лв., които предадох на организацията. Започнахме с моята другарка Кристина да вървим всекидневно при кученцата и да оказваме помощ. Това доста ни сближи. Оказа се, че единствено ние двете правехме действително нещо, а основателите на организацията не се ангажираха. Трябваше сами да се оправяме с обезпечаването на храна и на всичко останало. Можехме да разчитаме единствено на нашите родители и на най-близките си. Мина съвсем година. След много разправии с въпросната организация за това, че те не поставят никакви грижи за животните, взехме решение да се отделим. Регистрирахме лично съдружие „ Animal Help Плевен ”, споделя Валерия за началото на самодейността си.

В момента Валерия и Кристина се грижат за над 50 кучета и разчитат на дарения. Ако някой алармира за ранено животно, те го водят във ветеринарна клиника и по-късно се пробват да намерят осиновители – хора, които ще се грижат за него и ще му дадат цялата си обич. Георгиева споделя, че отговорността и грижата за толкоз животни не е лесна, само че съумява да съчетае сполучливо персонален с професионален живот. Казва още, че индивидът, който ѝ служи като модел за подражателство, е Бриджит Бардо - с изключение на актриса и модел, тя е и знаменит бранител на животните.

Интересна детайлност е, че любимката на Евгени Генчев също мечтае за актьорска кариера. След завършването на гимназия, тя се приготвя за изпитите в НАТФИЗ, само че не я одобряват. Въпреки това, въобще не се пречупва и не се отхвърля от задачата си. „ В продължение на 2 години играех в Детската театрална студия при ДКТ „ Иван Радоев ” в Плевен. Подготвях се за НАТФИЗ съществено, само че там конкуренцията е огромна, влиза се мъчно. За страдание, не съумях, само че за всичко има време ”, разяснява хубавицата.

Георгиева стартира кариерата си на модел на 14 години, когато печели състезанието „ Мис Плевен ”. Тя прекарва детството в Гърция, където живее със фамилията си. Затова и може да беседва свободно на гръцки език. Скоро откакто се завръща за непрекъснато в родния си град, хубавицата взема присъединяване в локалното съревнованието за хубост и се окичва с короната.

„ Моето семейство е доста положително и се веселя за това, което са ми дали. Имам брат. Той също доста обичат животни. Аз съм живяла в Гърция дълго време. Там всички бяха доста възпитани, доброжелателни, което дружно с възпитанието от моите родители, сигурно ми е повлияло. Когато се върнах тук, съучениците ми се държаха доста неприятно с мен. Изолираха ме, подиграваха ми се, лепяха ми дъвка в косата, без да съм направила каквото и да е на някого. Беше ми доста мъчно ”, споделя младата звездата. Тогава тя се сблъсква с доста злоба, само че пък се научва по какъв начин да отстоява себе си – нещо, което сподели и по време на присъединяване си в „ Ергенът ”.

„ Записах се за „ Мис Плевен ”, откакто се върнах от Гърция. Не чаках, че ще печеля. Факт е, че се зарадвах доста, тъй като желаех да съм модел и този конкурс ме приближи до тези среди, по този начин да се каже. Титлата е нещо хубаво, само че има и своите неприятни страни - сблъсках се със злоба и какво ли не. Явих се и на различен конкурс малко след „ Мис Плевен ", където също станах първа. На националния конкурс „ Мис България ” се класирах в топ 5. Започнах да вървя по-сериозно на ревюта и в един миг просто усетих по какъв начин живота ми се промени ”, връща лентата на спомените Валерия.

Така стартира кариерата й на модел, която се развива стремително през идващите години. На 18-годишна възраст тя подписва контракт с организация и отпътува за Япония. Била е на кориците на няколко от най-престижните азиатски списания. Валерия е изцяло естествена, без никакви корекции, което доста й оказва помощ, тъй като в източните страни се цени. „ Харесвам се и се одобрявам такава, каквато съм. Може би бих си направила някаква промяна след време, само че не и в този момент ”, безапелационна е Георгиева. И добавя: „ На доста хора им наподобява лесна тази специалност, само че това напълно не е по този начин. Имала съм фотоси и по 8 часа, което е ужасно изморително. Трябва постоянно да изглеждаш безупречно, тъй като не знаеш по кое време ще ти се обадят за фотоси – не можеш да си позволиш изобщо да излизаш от форма. Освен това от тийнейджърка си изкарвам сама пари и не съм натоварвала родителите си ”.

Най-странната фотосесия, която е правила, е на разнообразни модели сватбено кимоно. То е обичаен знак на Япония и дамите го носят по разнообразни мотиви. Първият път, в който облича такава дреха, тя е толкоз стегната, че Валерия  припада по време на фотосесията.

Въпреки провокациите, плевенчанката обича специалността си и следва правилото: „ Изберете работа, която обичате, и в никакъв случай няма да ви се постанова да работите и ден в живота си ”. Преди време посещава уроци по плуване и танци, само че в този момент просто изгаря калориите с интензивни тренировки във фитнеса. По време на фотосите на „ Ергенът ” в Турция качва 5 кг, само че след това бързо съумява да влезе във форма. „ Всички се ошишкахме устойчиво! ”, майтапи се Георгиева.

Освен тренировките, Валерия съблюдава и диета . Цял живот е била вегетарианка, а от 5 години е веган и не вкусна нищо от скотски генезис. Така се усеща удобно и държи сътрудникът й също да не употребява животинска храна. „ Не може да обичам кученцата и котенцата, а пък да хапвам прасенцата да вземем за пример. Приемам всички животни за мои. Храня се здравословно. Доскоро ходех на плуване, другояче навестявам на фитнес зала. Висока съм 1,73 м, тежа 50 кг. Мерките ми са 83-60-85 см ”, хвали се чаровната дама, която се хареса с Евгени Генчев от пръв взор.

Безспорно Валерия е измежду най-красивите и запаметяващи се участнички в шоуто и стигането й до край е изцяло справедливо. Ще забележим дали връзките й с Евгени Генчев ще продължат и в живота...
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР