Манекенката и водеща на Нова Гери Малкоданска разказа за тежката

...
Манекенката и водеща на Нова Гери Малкоданска разказа за тежката
Коментари Харесай

Гергана Малкоданска разказа за преждевременното раждане

Манекенката и водеща на " Нова " Гери Малкоданска описа за тежката си бременност и идеята на Фондация " Нашите недоносени деца ".

Тя ражда сина си Лео прибързано:

" Проблемите започнаха в петия месец. Тогава към този момент се знаеше, че ще има прибързано раждане. Кога тъкмо ще се случи, никой не може да ти каже. Аз бях готова родилка, която ще роди недоносено дете. Моят зов е към всички майки, които занапред минават през това нещо е да вършат постоянно прегледи, да слушат лекарите, тъй като когато си квалифициран за едно прибързано раждане е доста по-различно, в сравнение с когато отидеш и просто да родиш в 7-и или 8-и месец. "

 Гергана Малкоданска описа за преждевременното раждане Facebook/Gergana Malkodanska

Малкоданска още се бори с контузията от този сложен за нея интервал:

" Страхът го има непрекъснато. Той е с мен към момента. Страхът е, че ти можеш да родиш детенце, което е под кг, страхът е, че то може и да се оправи, само че не знаеш какви ще са следствията, страхът да родиш и в седмия месец - не знаеш в доста дълъг интервал дали детето ти ще вижда, дали ще те чува, дали ще се развива обикновено и дали няма да има някакви увреждания. Страхът е огромен и най-щастливото нещо в живота ти - раждането, е придружено с най-големия ти смут. Чувствата са доста спорни. Аз нямах щастието да родя и да прегърна детето си. То беше взето на секундата. Най-големият боязън беше, когато ме заведоха при него. Той по-късно беше месец в болница, аз имах право да го виждам един път дневно, за малко време. "

 Гергана Малкоданска описа за преждевременното раждане Facebook/Gergana Malkodanska

Гери поддържа идеята на Фондация " Нашите недоносени деца " и желае хората да приказват по тематиката и подаряват за създаване на повече отделения по неонатология в България.

" Тенденцията е броят на недоносените деца да пораства всяка една година и в България статистиката е 6000 на година, което е 10% от децата, които се раждат ", напомни водещата.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!

Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР