Мандрагората е растение, което се смята за едно от най-силните

...
Мандрагората е растение, което се смята за едно от най-силните
Коментари Харесай

Любовни еликсири с мандрагора

Мандрагората е растение, което се счита за едно от най-силните вълшебен билки в окултизма. Тя притегля вниманието на маговете поради формата на корена, наподобяваща човек. Дори корените се разделят на мъжки и женски, според от това на кой пол я оприличават.

Мандрагората /Mandragora/ е жанр покритосеменно растение, от семейство Картофови, обхващащо няколко типа. То съдържа психоактивни алкалоиди в корена си. В състава на мандрагората влизат атропин и скополамин /първият серум на истината/.

Теоретично тези субстанции са доста рискови и даже смъртоносни. Точно съставът обаче е причина за причисляване на мандрагората към мощните вълшебен растения и потреблението на билката за разнообразни еликсири, включително и за любовни.

В един античен ръкопис мандрагората е показана като Дървото на познанието, от което Адам и Ева откъснали неразрешения плод. В Стария завет растението се среща и под наименованието Ябълка на любовта. Така че още в най-древни времена се обръща внимание на този аспект от магическата същина на мандрагората - да разсънва любовните трепети.

Изхождайки от разбирането, че любовта е магия, хората в дълбока античност са търсели своите любовни еликсири и амулети и са ги намерили в корена на мандрагората.

Според разнообразни източници коренът на растението се дели на мъжки и на женски, всеки предопределен за съответния пол. И двата типа се одобряват като един от най-мощните афродизиаци.

Съществува информация, че благодарение на балсам от мандрагора мъжът може да се придобие огромна полова мощност и от безразличен и въздържан субект да се трансформира в буен ухажор.

 еликсири с мандрагора

Ако коренът има добре изразена човешка форма, това прави съответното растение изключително скъпо, само че намирането му в мощно наподобяваща човек форма е извънредно мъчно и се смята дори за невероятно.

Още в древността хората са решили от кое място идват магическите благоприятни условия на мандрагората. Халюциногенните съставки в растението се демонстрират, когато избрани нейни субстанции се втрият в кожата и доближат до кръвообращението.

Силният халюциноген може да работи и като любовен стимулатор, по тази причина девойките в антична Гърция носели любовни амулети с мандрагора на вратовете си.

В античен Египет също били осведомени със силата на мандрагората. В техни остарели папируси това растение е разказано по този начин, че се акцентира фактът, че съдържа възбуждаща съставна част, поради което служи за подготвяне на любовен балсам.

Независимо дали се употребява като балсам или като талисман, мандрагората продължава да пази сполучливо репутацията си на билка за обич.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР