Мандатът в БСП няма теоретичен шанс за реализиране, не виждам

...
Мандатът в БСП няма теоретичен шанс за реализиране, не виждам
Коментари Харесай

Явор Божанков: Мандатът в БСП няма теоретичен шанс за реализиране

Мандатът в Българска социалистическа партия няма научен късмет за осъществяване, не виждам съображение да бъде арестуван. Това съобщи пред NOVA самостоятелният народен представител Явор Божанков.



Доскоро бях уверен, че Българска социалистическа партия твърдо стои зад машинния избор, твърдо счита да се бори с домашното принуждение и твърдо стои зад правосъдната промяна. Сега виждаме, че 2 политически сили не поддържаха законодателството против домашното принуждение – „ Възраждане ” и Българска социалистическа партия. В комисия Движение за права и свободи, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане ” се опълчиха на приемането на правосъдната промяна. По същия метод стоят нещата и с машинния избор, който стана двоен книжен избор, а машините станаха принтери. Това приказва за цялостна преориентация на Българска социалистическа партия. Целта е влизане в „ хартиената коалиция ”, съобщи Божанков.

На идващите избори ще завоюват тези, които съумеят да се обединят, окрупнят и в ляво, и в дясно. В ляво към този момент приказват за обединявания, в дясно също приказват за обединяване сред Политическа партия и Демократична България. Очевидно това е пътят. Парламент със 7 или 8 политически партии е проблем, счита Божанков.

Проблем, съгласно него, е също, че главните тематики като Шенген, Еврозоната, правосъдната промяна остават в областта на декларациите на всички политически сили, само че напрактика вършели тъкмо противоположното.

Божанков разяснява, че се е надявал третия мандат да го получат или Демократична България или БВ. Те имат най-малко 10-15% късмет да осъществят нещо. За страдание мандат на Българска социалистическа партия значи единствено едно – директни избори, счита Божанков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР