Мандатът отива в... БСП. Това означава нови парламентарни избори през

...
Мандатът отива в... БСП. Това означава нови парламентарни избори през
Коментари Харесай

Делян Добев: Личната неприязън между Радев и Нинова взе връх и ни вкара отново в политическа криза

" Мандатът отива в... Българска социалистическа партия. Това значи нови парламентарни избори през март или април. Много от вас ме питаха в последните седмици за какво поддържаме Демократична България толкоз безусловно и безрезервно? Сега към този момент мога да ви дам своето пояснение (личната ми позиция) за това: Пълната (на пръв поглед) поддръжка целеше да убеди Президента да даде мандата на Демократична България ". Това написа в профила си във Facebook депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
 
Според него всяка конвенционалност от страна на партията му е щяла да е мотив да се даде мандата на някой различен. " Уви! Дори и това не оказа помощ. Личната злост сред Радев и Нинова взе връх и ни вкара още веднъж в политическа рецесия. Ако мандатът бе връчен на Демократична България, имаше положителни шансове за държавно управление ", счита Добрев.
 
Той изброява няколко условия, нужни за това:
Управленска стратегия с цели Еврозона, Шенген, икономическо развиване, приходи, правосъдна реформа;Без съдружни съглашения. Те така и така са цялостни с клишета, преповтарят управническата стратегия и няма случай, в който да са предотвратили рухване на правителство;Широка парламентарна поддръжка от оптимален брой парламентарно показани партии (ГЕРБ, Демократична България, Движение за права и свободи, частта от Политическа партия, която няма обвинявания и не е избягала на другоземен остров без екстрадиция, БВ). Защо не и Възраждане, и Българска социалистическа партия по някои обществени тематики или национални приоритети;Премиерът в такова държавно управление е политическо лице или специалист според от волята на болшинството в ръководещата коалиция. Според мен е най-добре да е политическо лице от партията мандатоносител;Министрите в това държавно управление са политически лица от подкрепящите го партии, които да носят отговорност за него. Разпределението на министрите не е на математически квотен принцип, а е съгласно експертния капацитет на партиите.

" Още е доста рано за прогнози, само че съгласно мен идващите предварителни парламентарни избори значително ще възпроизведат резултата от това Народно събрание. Добрата вест е, че Политическа партия ще получат доста по-малко гласове. Лошата е, че в случай че не създадем взаимни отстъпки след изборите, то те няма да са последните парламентарни за тази година. А още по-лошата е, че в случай че не се освестим, тези ялови парламенти могат да се мултиплицират до безспир ", приключва той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР