Мандатът на посланик Ерик Рубин — най-дълго служилият американски посланик

...
Мандатът на посланик Ерик Рубин — най-дълго служилият американски посланик
Коментари Харесай

Мандатът на посланик Ерик Рубин в България: Историческа стъпка в българо-американските отношения


Мандатът на дипломат Ерик Рубин — най-дълго служилият американски дипломат у нас от 1968 година, завършва дружно с завършването на контракта за придобиване на изтребителите Ф-16 от България. След договорите за присъединението на България към НАТО (2002–2004) и построяването на българо-американските отбранителни бази у нас (2003–2006), Ф-16-блок 70 е третият стратегически желон в двустранните връзки, който паралелно с другото отваря път и на български водачи на Ф-16 за присъединяване в галактически задачи на НАСА.

Преди броени дни президентът Румен Радев удостои дипломат Ерик Рубин с медал „ Стара планина " първа степен.

Вчера, 24 юни 2019 година, по покана на президента на Атлантическия Клуб в България доктор Соломон Паси, в партньорство с Локхийд Мартин, Хювефарма АД и Геотрейдинг АД, както и водачи в българо-американския бизнес — няколкостотин българи от всички краища на България, представляващи държавно управление, парламент, бизнес, Неправителствени организации, медии, военни, университетски и културни среди, и дипломатическият корпус уважиха Ерик Рубин и брачната половинка му Никол Симънс на градинско празненство за сбогом в резиденция „ Лозенец " на Министерството на защитата.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов поздрави посланика за поредните му старания, с помощта на които „ доста български компании са открили и развили контакти с американски сътрудници “.

Приносът на дипломат Рубин към развиването на двустранните връзки означи и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев: „ Важно е да има единодушие и единодушие. България и Съединени американски щати показват точно това и правят доста добра работа, пишейки обща история “.

„ Посланик Ерик Рубин даде късмет на Съединени американски щати да поддържат връзка с Европейския съюз през България “, съобщи президентът на Атлантически клуб в България доктор Соломон Паси.

Ерик Рубин, който дойде у нас февруари 2016 година, показа, че е изключително удовлетворен от постигнатите резултати по време на мандата му в развиването на българо-американските връзки в голям брой области от защита и сигурност до обучение.

Специалното присъединяване на ВМЗ–Сопот, Electron Progress и Miltech, Kontrax, Контур Глобал Марица Изток символизираше позитивните трендове в двустранните политически и бизнес връзки.

Атлантическият Клуб в България, прави оценка като исторически мандатът на дипломат Рубин в България и продължава да насочва българо-американските връзки в нови стратегически орбити. /www.economic.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР