Мандатът на ГЕРБ няма да успее, няма да получи подкрепа,

...
Мандатът на ГЕРБ няма да успее, няма да получи подкрепа,
Коментари Харесай

Нинова: Мандатът на ГЕРБ няма да успее, няма да получи подкрепа, БСП също няма да го подкрепи

Мандатът на ГЕРБ няма да успее, няма да получи поддръжка, Българска социалистическа партия също няма да го поддържа.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в утринния блок на БТВ.

Реставрация на ГЕРБ не наподобява добре, безапелационна бе водачът на Българска социалистическа партия.

 

“Според нас ГЕРБ няма да съумеят да създадат кабинет. Няма заявена поддръжка от политическите партии, тъй че да подсигуряват болшинство. Нашата позиция също остава непроменена и ние няма да подкрепим мандата на ГЕРБ ”, бяха точните думи на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването “Тази заран ”.

Изказването ѝ идва часове преди да бъде връчен първия мандат от президента Румен Радев на първата политическа мощ.

 

Не мога да предсказвам дали Бойко Борисов ще е техният претендент за министър председател. Който и да е – няма да получи поддръжката ни. Вероятно няма да седнем на масата за договаряния с тях даже и да получим покана “, посочи тя в утринния блок на bTV.

 

Попитана дали Борисов наподобява на футболиста Лионел Меси – нещо, което през вчерашния ден бе стартирано от Тома Биков, а и от водача на ГЕРБ, Нинова съобщи: „ Използва се тази метафора поради международното състезание по футбол. Неудачна е “.

 

Тя акцентира, че няма значение кой ще е претендентът на ГЕРБ за министър председател.

Нинова добави, че не Борисов е индивидът, който ще поведе България през рецесиите. " Това фукане на него му е традиционно, само че не наподобява най-хубавото решение. 12 години управляваше, видяхме опциите, видяхме резултатите от това ръководство. Реставрация на същите хора и същото ръководство не наподобява добре ", акцентира тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационна, че партията се приготвя, в случай че третият мандат отиде при социалистите.

 

„ Изглежда няма да се наложи да подкрепим кабинет на „ Продължаваме смяна “ (ПП), защото те споделиха, че няма да оферират подобен. Лошо е, че се отхвърлят да създадат опит – неприятно за тях, а и за страната, тъй като ни би трябвало устойчиво държавно управление “, сподели Нинова, само че скастри някогашните си съдружни сътрудник:

" Имаше потребност от непоклатимост, от държавно управление и от работещ парламент. Не бихме се пробвали обаче да ги съветваме или да им се месим, тъй като това е решение на тяхната партия ", добави Нинова.

" Не виждаме никаква логическа връзка сред това, че са признати промени в Изборния кодекс и опцията за сформиране на кабинет с втория мандат. Нека Политическа партия да излязат и да обяснят какво има общо едното с другото. Смятам, че си костваха измененията в Изборния кодекс, тъй като по този начин даваме право на хората да избират по какъв начин да гласоподават с хартия или на машина ", посочи водачът на социалистите.

 

„ Ако пристигна третият мандат при нас, за което ние се приготвяме, ще забележим дали има с кого да победим Борисов “, посочи Нинова.

 

Манипулация е изказванието за " хартиената коалиция ". Ние имаме твърда позиция по тази тематика и си отстояваме, сподели още тя. И сподели, че няма да има тъмни стаички, видеонаблюдение.

Искаме почтен избирателен развой и независимост на хората, които да избират по какъв начин да гласоподават, сподели още соцлидерката. И изясни, че има подозрения, че се вършат операции с машинното гласоподаване.

 

Попитана можете ли да докажете, че от Политическа партия са откраднали изборите и са правили операции Нинова сподели: „ Не единствено по думите на Кирил Петков, а и от протоколи. Има задоволително обстоятелства за внасяне на подозрения “.

 

Нинова отговори и на въпроси, свързани с срещата за ляво обединяване, извършена на 29 ноември в НДК.

През 2016 година бях определена с стратегия за съществени промени - въведохме мандатност за депутатите, директния избор и решение за приемане на остарели членове. Сега им подсетих това решение и през годините бяхме дейни. С АБВ бяхме сътрудници, а с Татяна Дончева бяхме на масата на договаряния, през всичките всички години сме подавали ръка на сътрудниците, Георги Кадиев беше народен представител. Малко разочароваща беше тази среща - охулиха Българска социалистическа партия и се разпуснаха. Вътрешната съпротива се скри зад тези остарели лица, сподели още тя.

 

„ Не одобряват подадената ръка. Събраха се, охулиха Българска социалистическа партия, поговориха си и си потеглиха. Очаквахме нещо от тях. Според нас вътрешната съпротива се скри зад тези остарели лица “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия, която посочи, че с част от хора от групировката са се виждали преди изборите, само че не и по-късно.

„ Унизително е това, което се случи. Несправедливо е “, по този начин Нинова разяснява новината, обвързвана с ветото за Шенген, което България получи.

„ Но има две страни. Първо да убеждаваме Европа, че сме си свършили работата, само че втори и да обърнем внимание на думите на нидерландския министър председател Марк Рюте - корупция и граница.

Трябва да кажем, че имаме проблем и да тръгнем да го решаваме “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

„ Тази лицемерна двуполюстност на Политическа партия стартира към този момент много да се набива на очи.

Преди към две седмици от Българска социалистическа партия внесохме декларация в Народното събрание (НС), че би трябвало да заявим всички пред Европа, че сме изпълнили изискванията и би трябвало да влезем в Шенген. Тогава Политическа партия и „ демократична България “ (ДБ) напуснаха залата, даже не натиснаха копчето за Шенген. а в този момент излизат с декларация както би трябвало да се случи. Лицемерно е “, по този начин Нинова скастри някогашните си съдружни сътрудници, които едвам в този момент приказват за декларация, обвързвана с ветото за Шенген.

Тя бе безапелационна, че по време на постоянния кабинет не е имало никакви сигнали, че ще имаме несъгласие.

По мотив драмите към бюджета тя съобщи, че е антисоциално да се замразят приходите на хората в тази рецесия. „ Това е най-антисоциалното и най-военизираното държавно управление “, добави Нинова.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР