Манчестър Юнайтед влезе в чернните хроники, след като записа най-позорното

...
Манчестър Юнайтед влезе в чернните хроники, след като записа най-позорното
Коментари Харесай

Позорът на Юнайтед - 31 години по-късно

Манчестър Юнайтед влезе в чернните летописи, откакто записа най-позорното си проваляне от най-големия си противник Ливърпул. 0:7 на " Анфиилд Роуд " подряза крилете на играчите на Ерик загар Хаг, които се бяха устремили към четири трофея през този сезон.

След като завоюваха Купата на Лигата на 26 февруари, побеждавайки Нюкасъл с 2:0 на финала, Червените дяволи си повярваха още повече, откакто приближиха във Висшата лига компактно водачите Арсенал и Манчестър Сити, а също по този начин не престават присъединяване си и в други две съревнования - за Лига Европа против Бетис и за Купата на ФА против Фулъм.

Седемте шамара, които получиха край Мърси, са в действителност тежко и унизително проваляне, което почитателите на Юнайтед не могат да преглътнат.

Последното такова е през декември 1931 година като посетител на Уулвърхемптън, а 12 месеца преди този момент записват загуба с 0:7 и против Астън Вила, още веднъж като посетител.

Първата загуба на Ман Юнайтед със " седем на геврек " нанася Блекбърн Роувърс - през април 1926 година, и още веднъж при аудиенция на Червените дяволи.

Бившият състезател на Манчестър Сити и сегашен известен футболен специалист - Майка Ричардс, разкритикува звездата на Манчестър Юнайтед - Антони, след една от най-срамните страници в историята на клуба.

Според Ричардс, точно бразилецът е изиграл съществена роля в краха на своя тим.

" Нямаше връзка сред Диого Далот и Антони. От време на време изглеждаше като че ли играят с 10 индивида, тъй като Антони не вършеше въобще работата си. Първоначално не знаех дали позицията му е тактическа, само че всички знаем какъв брой положителни са Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд, тъй че бе разумно някой да го държи изкъсо ", разяснява Ричардс.

" Да стартираме с това, че не следеше играта - беше 8 метра настрана и от това можеше да се добие визия какво ще се случи. Антони трябваше да се връща на позицията си, само че просто не го правеше. Бях комплициран дали просто го мързи за тима, или треньорът му е споделил да стои там и да дебне за контраатаки.

Така или другояче, просто продължи да го прави още веднъж и още веднъж. Веднага щом губеха топката, той просто си ходеше. Говорим за един от най-важните мачове на Манчестър Юнайтед ", добави още той.

Антони завоюва едвам 20% от единоборствата на земята и нито едно въздушно такова. Именно това разреши на Ливърпул постоянно да има числено предимство в наказателното поле на Манчестър Юнайтед.

Антони не изрази обществено мнението си след дуела, само че това направиха други играчи, които споделиха за срама от случилото се е срам за клуба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР