Манчестър Юнайтед срази у дома Уулвърхемптън с 2:0 в мач

...
Манчестър Юнайтед срази у дома Уулвърхемптън с 2:0 в мач
Коментари Харесай

Юнайтед успя да се доближи до заветната си цел след успех над Уулвс

Манчестър Юнайтед съкруши вкъщи Уулвърхемптън с 2:0 в мач от 36-ия кръг на британската Висша лига и направи огромна крачка към класирането си за Шампионската лига идващия сезон. Антони Марсиал (32) и Алехандро Гарначо (90+5) вкараха головете за триумфа на " алените дяволи ", които дръпнаха с 4 точки пред петия Ливърпул.

Домакините натиснаха първоначално и в 9-ата минута Антони напредна с дрибъл, само че изстрелът му с левия крайник мина около десния непряк дирек на Бентли.

След половин час игра Люк Шоу центрира от левия фланг, а Антони бе на чиста позиция, само че от близка отдалеченост ударът му с глава прати топката над напречната греда. Две минути по-късно Бруно Фернандеш изведе Антони, който се отскубна от противниковата отбрана и пусна топката към Антони Марсиал, който на празна врата нямаше проблем да вкара за 1:0.

Три минути преди края на постоянното време за първата част " алените дяволи " можеха да удвоят резултата, откакто Матеуш Куня без да желае насочи топката към личната си врата, само че Бентли съумя да реагира и със сетни сили мазета в корнер.

След почивката Уулвърхемптън се засилва в предни позиции, само че не успяваше да приключи по-добър метод своите офанзиви. В 59-а минута Антони имаше добра опция, като стреля от границата на наказателното поле, а след получилия се рикошет топката мина на сантиметри от левия непряк дирек на Бентли.

В 73-а минута Джейдън Санчо получи добра топка и навлезе в наказателното поле, след което показва добра техника и стреля в близкия ъгъл, само че Бентли избави с една ръка. Каземиро опита удар от придвижване в 82-а минута, като топката летеше застрашително към левия ъгъл, само че стражът на Уулвс мазета в корнер.

Влезлият като запаса аржентинец Алехандро Гарначо в 95-ата минута оформи крайното 2:0 и подпечата трите точки за домакините.

След триумфа си Манчестър Юнайтед се утвърди на четвъртата позиция с 66 точки и има 4 повече от петия Ливърпул, който е изиграл същия брой срещи. Уулвс е на 13-ата позиция с 40 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР