Манчестър Юнайтед спечели с 3:1 контролната си среща срещу втория

...
Манчестър Юнайтед спечели с 3:1 контролната си среща срещу втория
Коментари Харесай

Ман Юнайтед победи Ланс след обрат в контрола, вкараха на Онана гол почти от центъра

Манчестър Юнайтед завоюва с 3:1 контролната си среща против втория във Франция през предходната акция Ланс. Френският отбор изигра доста положително първо полувреме, когато съумяха и да поведат в резултата след впечатляващо осъществяване от централната част на терена от Флориан Сотока (23), само че “червените дяволи ” прекатурнаха посоката на срещата единствено за 10 минути при започване на втората част, когато означиха Маркъс Рашфорд (48), Антони (54) и Каземиро (58).

Срещата стартира на доста положително движение, а французите още от първите няколко офанзиви демонстрираха, че ще са извънредно рискови в предни позиции. Те на няколко пъти застрашаваха вратата на Андре Онана, който трябваше да се намесва решително след удари към него. Домакините дадоха отговор с отличен пробив по лявото крило, който приключи с центриране към Мейсън Маунт, който се оказа на съвършена позиция, само че извънредно комично не съумя да уцели топката, въпреки да бе в съвършена обстановка да означи. Нещо сходно се случи и малко по-късно, когато британският национал този път още веднъж получи в пеналта, само че изстрелът му мина в профил.

Така се стигна до 23-ата минута, когато бранителите на Манчестър Юнайтед се бяха изтеглили малко преди централната линия, с цел да се възползват от новата концепция на Ерик загар Хаг за много по-високо разиграване с помощта на Онана. Топката обаче бе отнета от играчите на Ланс, а Флориан Сотока вкара доста хубав гол с прехвърлящ удар съумя да се разпише извънредно красиво за 0:1.

Домакините изглеждаха рискови най-много на скорост и с пробивите на Алехандро Гарначо по левия фланг. В 35-ата минута точно аржентинецът още веднъж бе доста изострен в пеналта, след което рикошет прати кълбото в краката на Антони, само че изстрелът му мина над горната греда. Пет минути преди края на първата част Люк Шоу стреля рисково, само че Самба реагира добре и избави.

Футболистите на Манчестър Юнайтед съумяха да изравнят в самото начало на второто полувреме, когато Маркъс Рашфорд бе изведен от Антони във превъзходна позиция и съумя да означи с десния крайник за 1:1. Само пет минути по-късно играчите на Ерик загар Хаг организираха нова отлична контраофанзива след лишаване в тяхната половина, Алехандро Гарначо напред доста добре, след което откри Антони в отлична позиция в наказателното поле, а бразилецът се разписа за 2:1.

Малко преди приключването на час игра “червените дяволи ” стигнаха и до трето гол на Каземиро с глава, откакто бразилецът засече центриране на Люк Шоу за фал против Гарначо.

Постепенно нещата на терена се успокоиха и темпото поспадна, а двата отбора реализираха поредност от смени. В 84-ата минута още веднъж Рашфорд реализира добър пробив и си обезпечи място за изстрел, само че топката бе блокирана от защитник. В края на дуела двата отбора си размениха по още една заплаха, откакто първо Онана се наложи за се намесва с доста положително избавяне след рисков изстрел, а след това пък Бруно стреля от фал, само че вратарят на Ланс - Самба избави. Утре Манчестър Юнайтед ще изиграе нова контрола в Дъблин, където ще се изправи против Атлетик Билбао.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР