Манчестър Юнайтед се наложи над Лестър с 3:0 на Олд

...
Манчестър Юнайтед се наложи над Лестър с 3:0 на Олд
Коментари Харесай

Отличен Манчестър Юнайтед с класика срещу Лестър

Манчестър Юнайтед се наложи над Лестър с 3:0 на „ Олд Трафорд “ в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Маркъс Рашфорд се разписа на два пъти за успеха на „ алените дяволи “, а в 61-ата минута и Джейдън Санчо се разписа, откакто влезе като запаса в дуела.

Срещата стартира с напън от страна на Лестър. В 9-ата минута Харви Барнс бе открит в наказателното поле на Манчестър Юнайтед и стреля, само че Давид де Хеа се намеси по впечатляващ метод и отрази.

Само пет минути по-късно след центриране Келечи Ихеаначо се извиси над всички в наказателното поле на Манчестър Юнайтед и насочи удар с глава, който още веднъж бе отразен от Де Хеа.

Бруно Фернандеш изведе Маркъс Рашфорд, който напредна с топката и я прати невъзмутимо във вратата с удар от наказателното поле в 25-ата минута, с цел да даде задатък на „ алените дяволи “.

Фернандеш откри Диого Далот в наказателното Лестър, а крайния защитник пропиля чиста опция да удвои задатъка на Манчестър ЮНайтед в 33-ата минута, изпращайки топката около левия непряк дирек.

Фред изведе Маркъс Рашфорд зад тила на отбранителната линия на Лестър в 56-ата минута. Голмайсторът на „ алените дяволи “ напредна посредством дрибъл и излезе самичък против Дани Уорд, след което прати топката за повторно във вратата му. Страничният съдия в началото бе вдигнал своя байрак за засада, само че голът бе зечетен, откакто обстановката бе тествана с VAR.

Само три минути по-късно Джейдън Санчо проби през центъра в половината на Лестър, след което направи двойно подаване с Бруно Фернандеш. Санчо засече с едно допиране и прати топката в десния ъгъл на вратата, защитавана от Дани Уорд.

Центриране в наказателното поле на Лестър откри Вут Вегхорст, който стреля в 88-ата минута, само че Дани Уорд избави по впечатляващ метод, предотвратявайки четвъртото попадение в мрежата си.

След този триумф Манчестър Юнайтед събра 49 точки и е на 3-о място във Висшата лига, като е единствено на пет точки от първия във краткотрайното класиране – Арсенал, който обаче е с мач по-малко. Лестър пък продължава да се бори за своето оцеляване в първия ешелон на британския футбол, като се намира на 14-о място с актив от 24 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР