Манчестър Юнайтед се наложи над Челси с 4:1 на Олд

...
Манчестър Юнайтед се наложи над Челси с 4:1 на Олд
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед си гарантира топ 4 с бой над Челси

Манчестър Юнайтед се наложи над Челси с 4:1 на „ Олд Трафорд “ в отсрочен дуел от 32-рия кръг във Висшата лига. Каземиро изведе „ алените дяволи “ напред още в 6-ата минута, а до края на първото полувреме Антони Марсиал удвои задатъка. Бруно Фернандеш бе прецизен от дузпа, а Маркъс Рашфорд също осъществя през второто полувреме. Жоао Феликс вкара почетния гол за Челси в края на дуела. Крилото на Манчестър Юнайтед Антони получи сериозна травма през първото полувреме, като се наложи насилственото му изнасяне на носилка.

След този триумф Манчестър Юнайтед си подсигури мястото в топ 4, като се изкачи до 3-ото място във Висшата лига с актив от 72 точки, до момента в който Челси е на 12-а позиция с 43 пункта. 

Двубоят стартира с напън от страна на „ алените дяволи “. В 6-ата минута Манчестър Юнайтед получи правото да извърши статично състояние, а Кристиан Ериксен заложи топката и центрира към точката за осъществяване на дузпа, където Каземиро се измъкна от опеката на Кай Хаверц и прати топката зад Кепа Арисабалага.

Крилото на Манчестър Юнайтед Антони бе изнесен на носилка в 29-ата минута в дуела против Челси. Бразилецът падна на тревата, откакто бе съборен от Трево Чалоба наоколо до наказателното поле на Челси. Маркъс Рашфорд влезе наложително мястото на Антони.

Люис Хол центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед в 32-рата минута, а Кай Хаверц засече с глава, само че топката мина около левия непряк дирек.

Люис Хол излезе на чиста позиция в 43-ата минута и имаше опция да изравни, само че ударът му бе блокиран от защитник на Манчестър Юнайтед.

Джейдън Санчо навлезе в наказателното поле на Челси с дрибъл и тъкмо преди Кепа Арисабалага чукна топката за Антони Марсиал, който осъществя в опразнената врата, с цел да удвои преднината на Манечстър Юнайтед в петата минута на добавеното време на първото полувреме.

Натискът на Манчестър Юнайтед продължи и през втората част. В 47-ата минута Бруно Фернандеш шутира от границата на наказателното поле, само че топката срещна напречната греда.

Бруно Фернандеш центрира в наказателното поле, намирайки Кристиан ериксен на чиста позиция пред Кепа Арисабалага. Датчанинът изпревари топката и се опита да насочи удар с пета, само че испанският пазач на Челси извади топката от голлинията в 52-рата минута.
 
Бруно Фернандеш се оправи с Уесли Фофана и потегли да навлиза в наказателното поле отляво, когато бе спънат в тил от бранителя на Челси. Така Манчестър Юнайтед получи правото да извърши дузпа в 72-рата минута. Капитанът на „ алените дяволи “ се нае с осъществяването на 11-метровия углавен удар и осъществя за 3:0.

Уесли Фофана се опита да комбинира с Трево Чалоба в личното си наказателно поле, а Бруно Фернандеш лиши топката, след което подаде за Маркъс Рашфорд, който прокара топката сред краката на Фофана, след което опъна мрежата на Челси за четвърти път в 78-ата минута.

Алехандро Гарначо навлезе в наказателното поле на Челси посредством дрибъл в 85-ата минута и шутира, топката рикошира в гърба на Трево Чалоба и рикошира в напречната греда.

Челси въпреки всичко стигна до почетното попадение в 89-ата минута, когато Хаким Зиеш подаде за Жоао Феликс, който хвана топката от центъра, след което размина отбраната на Манчестър Юнайтед, с цел да прати топката в долния десен ъгъл.

Във втората минута от добавеното време Маркъс Рашфорд получи топката на границата на наказателното поле и шутира от там, само че Кепа Арисабала отрази.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР