Манчестър Юнайтед се е отказал да преговаря със Спортинг Лисабон

...
Манчестър Юнайтед се е отказал да преговаря със Спортинг Лисабон
Коментари Харесай

Кривите пасове на Фернандеш разубедили Юнайтед да го вземе

Манчестър Юнайтед се е отказал да договаря със Спортинг Лисабон за закупуването на Бруно Фернандеш след съвет от футболни анализатори в клуба. Хора, начислени към щаба на Оле Гунар Солскяер, са сметнали, че португалският халф на „ лисабонските лъвове” губи прекомерно постоянно топката и това щяло да повлияе мощно на стила, който е граден от норвежеца. Същевременно и пасовете на португалския национал не били на равнище.

Солскяер желае на „ Олд Трафорд” да има футболисти, които са мощни във владеенето на топката. Именно по тази причина и централната двойка бранители Хари Магуайър и Виктор Линдельоф са избирани като титуляри.

Анализаторите в Юнайтед обаче дали информация на Оле, че има риск в атакуващата третина за владеенето на топката, в случай че се вземе Фернандеш. Неговата акуратност на подавания е 75,1%, което било малко за стила, който желае Оле.

За съпоставяне, през предишния сезон Пол Погба реализира 82,8% акуратност, до момента в който халфът на Манчестър Сити – Кевин Де Брюин, който оперира на сходна роля е с 82 %.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР