Манчестър Юнайтед регистрира нетна печалба от 6,3 милиона лири за

...
Манчестър Юнайтед регистрира нетна печалба от 6,3 милиона лири за
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед обяви печалба

Манчестър Юнайтед записва чиста облага от 6,3 милиона лири за последното тримесечие от 2022 година, завършващо на 31 декември, оповестиха от британския клуб в четвъртък.

Приходите на " алените дяволи " паднаха с съвсем 10 % до 167 милиона паунда, тъй като 20-кратните първенци на Англия имаха по-малко домашен мачове в съпоставяне със същия интервал от 2021 година.

Собствениците на Юнайтед, семейство Глейзър, публично започнаха развой по продажба на клуба преди няколко месеца. Американските притежатели получиха няколко предложения, в това число от шейх Джасим Бин Хамад Ал-Тани, от английския милиардер Джим Ратклиф, както и от финландския предприемач Томас Зилиакус.

От Манчестър Юнайтед обявиха, че продажбите на билети през актуалната акция 2022-23 са надминали върха, подложен през сезон 2016-17, достигайки общо над 2,3 милиона продадени входни талона.

20-кратните първенци на Англия завоюваха купата на Лигата през февруари, като това е първи трофея за клуба след 2017 година.

" Червените дяволи " сега са на трето място във Висшата лига и доближиха до полуфиналите в шампионата за купата на Футболната асоциация и до четвъртфиналите в Лига Европа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР