Манчестър Юнайтед приема тази вечер от 22,00 часа на своя

...
Манчестър Юнайтед приема тази вечер от 22,00 часа на своя
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед и Барселона подновяват голямото си съперничество

Манчестър Юнайтед приема довечера от 22,00 часа на своя " Олд Трафорд " тима на Барселона в първа среща сред двата тима от 1/4-финалите на Шампионската лига.

Грандовете на британския и испанския футбол са добре познати противници в този шампионат, а съперничеството им в Европа датира от 1984 година.

Юнайтед има какво да си връща на каталунците, откакто последните два мача сред двата отбора бяха финалите в шампионата през 2009 и 2011 година. Във всеки от тях Барселона излезе краен победител.

Сега каталунците също се смятат като любимец, само че не би трябвало да забравяме окрилената игра, която " алените дяволи " показват след назначението на мениджъра Оле Гунар Солскяер.

Англичаните стигнаха до етапа на 1/4-финалите, откакто отстраниха трагично френския първенец Пари Сен Жермен. В първата среща Юнайтед позволи загуба с 0:2 от французите посред " Олд Трафорд ". Това бе и първо проваляне за норвежеца отпред на Юнайтед.

Всичко в този конфликт изглеждаше предрешено преди реванша в Париж, само че високомерното показване на парижани им изигра неприятна смешка. Едва пет удара и дузпа в продължението бяха задоволителни за триумф на " алените дяволи " с 3:1.

" Червените дяволи " не се намират в най-хубавата си форма, откакто са записаха 3 победи и 3 загуби в последните си 6 мача от всички съревнования.

Формата на Барселона в последно време пък е на другия полюс. Тимът е с 5 победи и 1 тъждество в последните си 6 мача. Лионел Меси се намира в страхотна форма, а Луис Суарес също играе мощно в последните мачове. Уругваецът се разписа при триумфа с 2:0 над Атлетико Мадрид в събота вечер, като другото попадение бе на аржентинеца. Така след триумфа над " дюшекчиите " каталунците просто прегърнаха купата в испанската Ла Лига.

В Шампионската лига Барса също имаше за противник отбор от Франция на 1/8-финалите. Футболистите на треньора Ернесто Валверде премериха сили с Олимпик Лион, като първата среща на " Стад дьо Люмиер " приключи без попадения. На реванша обаче испанските първенци се оказаха безмилостни и завоюваха с 5:1.

Бившият нападател на Барселона Алексис Санчес е с контузия и е под въпростози мач, само че други съществени изчезнали от състава на Солскяер не се чакат.

Валверде пък няма да може да разчита на продължително контузените Рафиня и Томас Вермален. В групата се завръща Осман Дембеле.

Вероятни сформира:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Далот, Мактоминей, Погба, Лингард, Рашфорд, Погба.

Барселона: Тер Стеген, Алба, Лангле, Пике, Роберто, Артур, Бускетс, Ракитич, Суарес, Меси, Коутиньо./sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР