Манчестър Юнайтед постигна много ценна победа с 2:1 в дербито

...
Манчестър Юнайтед постигна много ценна победа с 2:1 в дербито
Коментари Харесай

Юнайтед подчини Челси на "Олд Трафорд" след обрат


Манчестър Юнайтед реализира доста скъпа победа с 2:1 в дербито с първенеца Челси от 28-ия кръг на Висшата лига. Пред цялостните трибуни на „ Олд Трафорд “ двата отбора изиграха доста оспорван дуел, който в последна сметка бе извоюван от домакините след поврат. В воин за „ алените дяволи “ се трансформира лятното попълнение на отбора Ромелу Лукаку, който се отличи с гол и асистенция против някогашния си клуб.

След равностойни начални минути първенците съумяха първи да нанесат своя удар. Намиращият се в страхотна форма Вилиан откри резултата в интерес на гостите в 32-ата минута, завършвайки отлична контраофанзива на своя отбор. Бразилският национал потегли от своето наказателното поле, напредна в половината на противника и подаде към Еден Азар. От своя страна белгиецът майсторски задържа топката, мина през няколко бранители на Юнайтед, след което изведе чудесно Вилиан очи в очи с Де Хеа. Останал на чиста позиция бразилецът не сбърка за 0:1.

Радостта на лондончани обаче не търпя дълго, защото единствено седем минути по-късно „ алените дяволи “ изравниха. Точен за домакините бе понасящият доста рецензии напоследък Ромелу Лукаку. Белгийският нападател бе изведен на чиста позиция от Антони Марсиал и доста невъзмутимо преодоля Куртоа за 1:1.

След почивката двата отбора продължиха надлъгването между тях, като решаващият миг в мача пристигна в 75-ата минута. Играещият доста мощно през днешния ден Лукаку се измъкна от Антонио Рюдигер и центрира меко в наказателното поле на Челси, където резервата Джеси Лингард с глава вкара победното попадение за Юнайтед.

Със извоюваните три точки отборът на Жозе Моуриньо се върна на втората позиция в класирането с 59 пункта, с шест повече от днешния си противник, който остава пети с 53. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР