Манчестър Юнайтед постигна изключително ценна победа в борбата си за

...
Манчестър Юнайтед постигна изключително ценна победа в борбата си за
Коментари Харесай

Ман Юнайтед с изключително ценна победа в Шампионската лига, Роналдо бележи

Манчестър Юнайтед реализира извънредно скъпа победа в битката си за продължение към елиминационната фаза на Шампионска лига в формалния дебют на краткотрайния управител Майкъл Карик. Това се случи, откакто огромната звезда на тима – Кристиано Роналдо, откри резултата при гостуването на Виляреал с попадение в 78-ата минута, а в последната минута от постоянното време Джейдън Санчо подпечата триумфа при визитата в Испания.

Успехът направи по този начин, че „ алените дяволи” са на върха в група F с 10 точки и оставиха на три зад себе си втория Виляреал. Останалите два тима в групата – Аталанта и Йънг Бойс, играят по-късно във вторник, като бергамаските имат пет точки и се нуждаят от наложителен триумф, с цел да се намесят в битката за продължение напред.
Снимка: БГНЕС  Ман Юнайтед с извънредно скъпа победа в Шампионската лига, Роналдо бележи (ВИДЕО)
За Юнайтед обстановката е относително лека, защото му следва домакинство на швейцарския клуб от тази група, до момента в който Аталанта и Виляреал биха влязли в директен спор за допълнителеното място и мачове в Шампионска лига и напролет.

Срещата се забави с десетина минути и старта ѝ, защото имаше проблем в информационната система на съдиите. В последна сметка дуелът в Испания стартира по проект. След пет минути игра се стигна до първия прецизен удар в срещата, откакто Гомес получи задоволително време, че да си настройки топката на левия крайник в наказателното поле и да шутира, само че там Де Хеа се намеси добре и мазета настрана. Натискът на испанския клуб продължи, а в 9-ата Де Хеа още веднъж трябваше да се намесва в привидно по-лека обстановка.

В 11-ата Арнаут Данджума стреля, а топката спря в ръката на Уан-Бисака, който бе в наказателното поле на " алените дяволи ". ВАР прегледа обстановката и не даде съвет на Брих да даде дузпа. Миг по-късно Первис Еступинян насочи мощен удар, само че неакуратен. Последва по-изравнена игра в Испания, само че Виляреал има повече топката по отношение на противника си от северозападна Англия, само че обстановките пред вратата на Де Хеа не бяха с ранната периодичност.
Снимка: БГНЕС  Ман Юнайтед с извънредно скъпа победа в Шампионската лига, Роналдо бележи (ВИДЕО)
В 26-ата пък вратарят на домакините Рули изрита мощно топката вдясно край наказателното поле на Юнайтед. Там Пино овладя и върна за Мой Гомес, чийто незабавен удар бе отразен с една ръка от Де Хеа. В 29-ата Санчо центрира рисково в наказателното поле на Виляреал, само че Раул Албиол с глава почисти току преди Кристиано да трябваше да отиграе и да насочи изстрел към вратата на Херонимо Рули. При последвалия ъглов удар пък Роналдо стреля мощно от разстояние, само че Рули внимаваше и улови.

В добавеното време на първата част Данджума бе изведен вляво в наказателното поле от Тригерос, който взе топката от Фред в наказателното поле, само че ударът на №15 от " жълтата подводница " бе драматичен. Втората част стартира с състояние за гостите от Албиона, само че ударът на Фред бе избавен с лекост от Рули в 53-ата минута. Шест по-късно пък Давид Де Хеа избави своите от сигурен гол. Топката се озова в Ману Тригерос, който бе безусловно непокрит в наказателното поле на гостите, и насочи мощен удар с десния крайник. Де Хеа направи ослепителен плонж вдясно и отрази удара на испанеца.
Снимка: БГНЕС  Ман Юнайтед с извънредно скъпа победа в Шампионската лига, Роналдо бележи (ВИДЕО)
Малко по-късно и Данджума стреля от преференциална позиция, само че и той прати топката безнадеждно навън. В 71-ата минута Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо комбинираха ужасно, а Санчо задмина с лекост Албиол и се озова на стрелкова позиция, само че ударът му бе отразен с крайник от Рули.

12 минути преди края домакините позволиха скандална неточност за своето равнище при изнасяне на топката. Рули комбинира с пас по земя с Етиен Капу, който се забави първо с приближаването към топката, след това с преодоляването ѝ, а от това идеално се възползва Фред, който затвори прелестно халфа на Виляреал и някак подаде на Кристиано Роналдо пред наказателното поле. Португалецът видя, че вратарят на домакините е излязал задоволително напред от своята врата и с прехвърлящ удар откри резултата в интерес на британския тим.

В 82-ата Дани Парехо пусна пас вляво за Алберто Морено, а той с левия крайник видя непокрития на границата на наказателното поле - Капу. Френският халф реши да отиграва острото подаване с глава вместо с крайник и прати топката високо в трибуните, с цел да последва навън за Юнайтед.
Снимка: БГНЕС  Ман Юнайтед с извънредно скъпа победа в Шампионската лига, Роналдо бележи (ВИДЕО)
В ответната офанзива Кристиано можеше да вкара втори гол в срещата, откакто преодоля Рули, само че топката мина вляво от вратата на домакинския пазач. Виляреал се втурна да търси изравнителен гол, което отвори големи зони по терена за контранападение за гостите, а пет преди края Рашфорд реши да стреля от дребен ъгъл, само че Рули се намеси, пращайки топката в ъглов удар. След осъществяването му Пау Торес постави крайник на пътя на топката, с цел да спре рисков удар от приблизително разстояние, насочен от Бруно Фернандеш.

В последната минута от постоянното време гостите от Острова осъществиха втори гол. Хуан Фойт от Виляреал сбърка в половината на Юнайтед, а Фред взе топката и подаде за МакТомини. Той комбинира с Кристиано вляво, който продължи напред за Маркъс Рашфорд. Напред се втурнаха Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо, а португалецът получи на дъгата, само че не спря да стреля, а продължи надясно за Санчо, който с топовен шут и благодарение на напречната греда подпечата триумфа за " алените дяволи " при визитата им в Испания.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР