Манчестър Юнайтед победи с 3:1 като гост на Евертън от

...
Манчестър Юнайтед победи с 3:1 като гост на Евертън от
Коментари Харесай

Солскяер оцеля! Манчестър Юнайтед надхитри Евертън в Ливърпул

Манчестър Юнайтед победи с 3:1 като посетител на Евертън от осмия кръг на Висшата лига. „ Червените дяволи “ имаха потребност от поврат, с цел да стигнат до крайния триумф в срещата. Португалският футболист вкара два от головете във вратата на Джордан Пикфорд и асистира за първото попадение на Единсон Кавани с екипа на Манчестър Юнайтед.

Евертън поведе в резултата в 19-ата минута, когато Джордан Пикфорд с дълъг пас откри Доминик Калвърт-Люин, който с глава смъкна към Бернард. Бразилецът финтира Уан-Бисака и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Давид де Хеа.

Манчестър Юнайтед бързо съумя да изравни резултата. В 25-ата минута Хуан Мата подаде към Люк Шоу, който центрира в наказателното поле на Евертън, където Бруно Фернандеш бе оставен непокрит и с глава вкара топката в левия ъгъл на вратата на Джордан Пикфорд.

Евертън провежда доста добра офанзива в 28-ата минута. Люка Дин нахлу в наказателното поле на Манчестър Юнайтед и стреля от дребен ъгъл, само че топката срещна десния дирек на вратата на Де Хеа.

Манчестър Юнайтед реализира цялостен поврат в мача в 32-ата минута, когато Бруно Фернандеш се опита да центрира към Маркъс Рашфорд, който остана под топката, а тя срещна левия дирек на вратата на Пикфорд и влетя в мрежата.

Манчестър Юнайтед можеше да вкара трети гол в 60-ата минута. Хари Магуайър не се възползва от груба неточност на Пикфорд, който изпусна топката. Защитникът на „ алените дяволи “ се опита да вкара в опразнената врата, само че прати топката над напречната греда в навън.

Джордан Пикфорд се намеси решаващо в 72-ата минута, когато отрази доста рисков удар на Маркъс Рашфорд.

Манчестър Юнайтед означи трети гол надълбоко в добавеното време на срещата. След бърза контраофанзива Бруно Фернандеш подаде към Единсон Кавани, който не пропусна да вкара топката във вратата на Пикфорд. Това е първият гол на уругваеца във Висшата лига с екипа на Манчестър Юнайтед.

Това е седма поредна победа на " алените дяволи " като посетител във Висшата лига, което е подравнен клубен връх.

Евертън претърпя трета поредна загуба и няма победа в последните четири мача. „ Карамелите “ са пети във краткотрайното класиране с 13 точки, до момента в който Манчестър Юнайтед е тринадесети с 10 точки, само че и мач по-малко от Евертън.

В идващия кръг Евертън гостува на Фулъм, а Манчестър Юнайтед е хазаин на Уест Бромич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР