Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 4:3 в най-интересния двубой от

...
Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 4:3 в най-интересния двубой от
Коментари Харесай

Юнайтед отстрани Ливърпул в луд мач от ФА Къп

Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 4:3 в най-интересния дуел от четвъртфиналите за ФА Къп. Така отборът на Ерик загар Хаг резервира вярата да приключи сезона с трофей. Ливърпул пък се елементарни с концепцията да изпрати Юрген Клоп с четири купи.

Мачът приключи 2:2 в постоянното време и отиваше към дузпи след 3:3 в продълженията. Амад Диало обаче вкара в 122-ата минута за крайното 4:3.

Червените дяволи бяха по-активният тим първоначално и откриха в 10-ата минута. Алехандро Гарначо нанесе мощен удар, вратарят Келахър мазета, Скот Мактоминей вкара при добавката. В 37-ата минута Ендо изравни за Ливърпул, само че попадението му не беше прието поради засада.

Мърсисайдци обаче вкараха два бързи гола в края и се прибраха на почивката с задатък. Мак Алистър изравни със мощен шут, станал неосъществим за отразяване поради рикошет. В добавеното време Салах вкара с добавка след удар на Нуньес за 1:2.

След почивката Юнайтед игра едва и Ливърпул пропусна да реши всички. Пропуски за гостите направиха Нуньес и Мак Алистър. Така се стигна до 87-ата минута, когато Антони стреля сред трима и изравни. В ответната офанзива шут на Харви Елиът удари гредата на домакините. В добавеното време пък Рашфорд пропусна, откакто беше изведен самичък в наказателното поле.

Ливърпул поведе още веднъж в последната минута на първото продължение. Харви Елиът стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в крайници на Ериксен и влетя зад Онана – 2:3. В 112-ата минута Юнайтед още веднъж изравни. Нуньес сбърка при изнасянето на топката, тя стигна до Рашфорд и той този път не пропусна.

В последните секунди на продължението Ливърпул сбърка при корнер. Резервата Амад Диало беше изведен в наказателното поле и с диагонален удар с левия крайник направи 4:3. Той смъкна фланелката в насладата си, като това му донесе втори жълт картон и надлежно червен. Ливърпул обаче нямаше шансове да изравни в добавеното време.
Юнайтед ще играе на полуфинала с Ковънтри
Наградата на алените дяволи е полуфинал с Ковънтри. В другия полуфинал се срещат Манчестър Сити и.  Полуфиналите ще се играят на стадион „ Уембли “ в Лондон в уикенда на 21-21 април.

Финалът в шампионата също ще се играе на „ Уембли “ на 25 май.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР