Манчестър Юнайтед победи Бърнли с 3:1 в последния мач във

...
Манчестър Юнайтед победи Бърнли с 3:1 в последния мач във
Коментари Харесай

Юнайтед посвети победа на сър Алекс - последния рицар от романтичния период на футбола

Манчестър Юнайтед победи Бърнли с 3:1 в последния мач във Висшата лига от 2021-а година. Тимът направи подарък за 80-годишния празник на клубната легенда Алекс Фъргюсън, който беше на трибуните.

В осмата минута Скот Мактоминей откри резултата с дебютния си гол през сезона, в 27-ата минута след двойно подаване сред Люк Шоу и Джейдън Санчо топката се отклони от капитана на гостите Бен Мий и резултатът стана 2:0. В 35-ата минута след мощен изстрел на Мактоминей топката се удари в страничната греда, само че попадна у Роналдо, който я насочи към мрежата и оформи класиката с 14-ия си гол за сезона.

Три минути по-късно Арън Ленън се възползва от неточност на Ерик Баи, откри място да стреля и с диагонален шут по земя се разписа за 3:1.

След срещата сър Алекс бе благополучен, а медиите в Англия не стопират да описват любопитни истории от забележителната му кариера отпред на обичания клуб, над който има въздействие и в този момент. Легендарният някогашен управител наскоро уточни най-хубавите футболисти, играли под негово управление. През 26-те години, в които тренира британския гранд, в тима му е имало единствено четирима от международна класа.
" Ако четете вестници и слушате всякакви специалисти, може да се насади мнението, че в Юнайтед е било цялостно с футболисти от най-висока класа. Не желая да подлагам на критика който и да е от прелестните момчета, с които работих през тези 26 години. За цялото това време обаче ние имахме единствено четирима играчи от международно равнище ", съобщи в изявление " Daily Star " за шотландецът. " Това са Ерик Кантона, Райън Гигс, Пол Скоулс и Кристиано Роналдо. „ Младите Гигс и Скоулс бяха феноменални играчи. Такива футболисти във Висшата лига по-късно нямаше. А Роналдо - той е просто талант ", добави сър Алекс. Фъргюсън бе в основата и на завръщането на Роналдо в редиците на Юнайтед този сезон.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР