Манчестър Юнайтед направи пълен обрат и победи с 2:1 Челси

...
Манчестър Юнайтед направи пълен обрат и победи с 2:1 Челси
Коментари Харесай

"Манчестър Юнайтед" обърна "Челси" и се върна на второто място

" Манчестър Юнайтед " направи цялостен поврат и победи с 2:1 " Челси " в дербито на 28-мия кръг на Висшата лига. Много мощен мач за " алените дяволи " направи някогашният нападател на лондончани Ромелу Лукаку, който се регистрира с гол и асистенция за победното попадение на Джеси Лингард. Точен за " Челси " пък бе бразилецът Вилиан.

Срещата на " Олд Трафорд " стартира с отлична опция за гостите от " Челси ", които можеха да открият резултата още в четвъртата минута. Маркос Алонсо центрира от левия фланг остро и топката доближи до Алваро Мората, който с десния крайник нацели напречната греда на вратата, защитавана от Давид де Хеа.

Постепенно " Юнайтед " заигра по-добре и последваха няколко положения пред вратата на Тибо Куртоа. При най-чистото от тях Алексис Санчес стреля едва в ръцете на белгиеца в 28-мата минута.

В 32-рата минута " Челси " поведе след отлична контраофанзива. Вилиан пое топката пред личното си наказателно поле, комбинира с Еден Азар, който върна към непокрития бразилец и за Вилиан не бе никакъв проблем да открие резултата.

Радостта на " сините " обаче се резервира относително малко, откакто в 39-ата минута " Манчестър Юнайтед " изравни. Ромелу Лукаку се пребори за топката към дъгата на наказателното поле на " Челси ", тя доближи Алексис Санчес, който я подаде на Антони Марсиал, който пък от своя страна я върна с едно допиране към Лукаку и за белгиеца не бе проблем с техничен удар с левия крайник да изравни за 1:1.

Второто полувреме стартира на по-ниски обороти, само че повечете благоприятни условия още веднъж бяха за домакините. В 68-мата минута Лукаку можеше да вкара зрелищен гол, само че страничната ножица, която опита, бе избавена със сетни сили от Куртоа.

Натискът на " Юнайтед " се увенча с триумф в 75-ата минута, когато Лукаку центрира с левия крайник от ъгъла на наказателното поле към непокрития Джеси Лингард и за влезлия като промяна полузащитник остана единствено да насочи с глава топката във вратата на " Челси " за 2:1.

В минутите до края " Челси " натисна противника си и гостите имаха обективни искания към съдийската бригада в 86-ата минута. Тогава Алваро Мората получи топката в наказателното поле, овладя я и я прати с удар с левия крайник в мрежата на Де Хеа. Още преди удара обаче бе маркирана засада, въпреки и повторенията да демонстрираха, че такава по-скоро няма.

С успеха " Манчестър Юнайтед " събра 59 точки и излезе на второ място в класирането с две точки повече от третия " Ливърпул " и на 13 зад водача " Манчестър Сити ", който е и с мач по-малко.

" Челси " пък излезе от топ 4, като играчите на Антонио Конте към този момент са пети в подреждането с 53 точки, две по-малко от четвъртия " Тотнъм ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР