Манчестър Сити започна да подготвя зимната си селекция още отсега,

...
Манчестър Сити започна да подготвя зимната си селекция още отсега,
Коментари Харесай

Сити с апетити към отколешен блян на Пеп Гуардиола

Манчестър Сити стартира да приготвя зимната си селекция още занапред, а съгласно медиите в Англия първата цел на „ гражданите” ще бъде централният бранител Иниго Мартинес.

Мениджърът на Сити Хосеп Гуардиола от дълго време е почитател на бранителя от Реал Сосиедад, който не е играл за различен клуб с изключение на родния си. Каталунският експерт демонстрираше интерес към баска още до момента в който бе отпред на Барселона, само че по една или друга причина не съумя да го докара на „ Камп Ноу”.

Дотук сезонът на „ небесно сините” тече фрапиращо добре, като те завоюваха 18 от 20-те си мача на всички фронтове. Очевидно Пеп се пробва да се приготви за мига, в който ще настъпи спад във формата, а тогава съществуването на качествена конкуренция ще е от решаващо значение.

Има ли кой да ги стигне "гражданите "?

Централната отбрана може да се окаже проблематична за Сити, защото Джон Стоунс и Николас Отаменди са несъмнените титуляри. Англичанинът обаче ще отсъства в идващите 4-5 седмици, като неговото място зае титулярният, само че и доста „ чуплив” капитан Венсан Компани. Реално това са единствените три варианти за отбраната на „ гражданите”, защото Елиаким Мангала по всяка възможност ще си търси нов отбор.

По тази причина Сити стартира да опипва почвата към Иниго Мартинес, който има контракт с Реал Сосиедад до 2021 година. Възможно е англичаните да не бъдат единствените, които ще насочат оферта за него през януари, като се спекулира за интерес от Рома и Реал Мадрид.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР