Манчестър Сити записа много важна победа, с която оглавиха класирането.

...
Манчестър Сити записа много важна победа, с която оглавиха класирането.
Коментари Харесай

Манчестър Сити отново е на върха след луд мач с Астън Вила

Манчестър Сити записа доста значима победа, с която оглавиха класирането. " Гражданите " победиха вкъщи с 2:0 Астън Вила. Така отборът на Хосеп Гуардиола стана първи с 38 точки, колкото има и Лестър. Бернардо Силва откри в 79-ата, а Илкай Гюндоган удвои в 90-ата минута от дузпа.

Двубоят се изигра на убийствено движение, изключително през втората част, когато и двата отбора съдадоха куп чисти положения и нещата можеше да са напълно разнообразни. " Гражданите " пък се завръщат на върха в таблицата от месец август 2019 година насам. Оттогава Ливърпул, който стана първенец през предишния сезон, диктуваше темпото. През този сезон водачеството се промяна много постоянно, само че Сити също доближи до замветата цел. Градският противник Мачестър Юнайтед обаче може да измести отбора на Пеп Гуардиола, в случай че завоюва мача си с Фулъм малко по-късно довечера.

Домакините стартираха мощно и още в 4-ата минута можеха да поведат. След центриране от корнер Родри игра с глава и откри Бернардо Силва, който от напълно близо стреля, само че Емилиано Мартинес парира. Топката остана покрай вратата му, като Джон Стоунс беше доста близо да я добави във вратата, само че впоследния миг бе блокиран.

" Гражданите " бързо се настаниха в половината на своя противник, като удар на Кевин Де Бройне бе блокиран, а още един изстрел на Фил Фоудън след превъзходен пробив - също.

В идващите минути Сити продължи да господства, само че убийственото движение от началото изчезна и играчите на домакините проведоха офанзивите си последователно. " Гражданите " пробваха още няколко удара, които обаче бяха блокирани или неточни. Играчите на Вила се бранеха добре, като обезвредиха идващите едно след друго центрирания в наказателното си поле.

В 28-ата минута се наложи да бъде осъществена насилствена промяна в отбора на Пеп Гуардиола. Олександър Зинченко размени контузилия се Кайл Уокър.

Четири минути по-късно мощен удар на Родри отвън наказателното поле летеше към вратата на Мартинес, само че топката рикошира в Рахийм Стърлинг и излезе в навън.

В 37-ата минута Вила провежда една от дребното си офанзиви през първата част, която приключи и с прецизен удар. Джак Грийлиш проби добре отляво, след което комбинира с Рос Баркли, само че ударът на британския национал попадна в ръцете на Едерсон.

В добавеното време на първата част домакините можеха да излязат напред в резултата. Де Бройне проби отдясно и даде отлично падаване за Фоудън в наказателното поле, а англичанинът стреля, само че бе блокиран в последния миг.

Ман Сити потегли в офанзиви още при започване на втората част, като Илкай Гюндоган стреля в наказателното поле пет минути след началото, само че над вратата.

Две минути по-късно Бертранд Траоре сподели отлична скорост по десния фланг, преодоля Де Бройне и Зинченко и нанесе рисков изстрел, само че Едерсон плонжира и улови.

Сити отговори с отлична офанзива, като Де Бройне изведе в наказателното поле Жоао Кансело, който стреля мощно, само че топката се отби от напречната греда.

В 58-ата минута Фоудън открадна топката от Траоре, влезе в наказателното поле и шутира, само че неопределено.

Минута по-късно Гуардиола извърши много любопитна промяна. Той извади Де Бройне, като на негово място пусна Габриел Жезус. Не се видя обаче белгиецът да има някакъв проблем, с цел да може да се каже, че смяната е била насилствена.

В 64-ата минута Дъглас Луис насочи мощен удар отвън наказателното поле, само че право в ръцете на Едерсон.

Атаките следваха една след друга, като гостите взеха съществено преимущество в минутите след промяната на Де Бройне.

В 68-ата минута Траоре стреля в наказателното поле, топката рикошира в двама играчи на Сити, а по-късно Луис нанесе мощен удар от границата на наказателното поле, който Едерсон избави.

Минута по-късно " жителите " имаха превъзходен късмет за попадение. След центриране от корнер се стигна до удар с глава на Гюндоган, само че Мартинес избави. Рубен Диаш не съумя да направи добавка, топката пък стигна отново до Гюндоган, който не съумя да овладее и да нанесе изстрел и топката бе изчистена.

Малко по-късно Риад Марез размени Рахийм Стърлинг.

В 76-ата минута резервата Оли Уоткинс пусна превъзходен пас за в наказателното поле, само че Диаш пресече пред погледа на Дейкъб Рамзи, който чакаше на далечната греда. Секунди по-късно Грийлиш откри оставения самичък на точката за дузпа Джон МакГин, който обаче не съумя да уцели топката.

Минута по-късно Тайрън Мингс замалко не си вкара автогол, откакто опита да почисти едно центиране от фланга.

Все отново в 79-ата минута Ман Сити стигна до попапение. Мингс сбърка съдбовно в своята половина, като Родри му открадна топката, задържа добре и откри Бернардо Силва. Португалецът съумя да си проправи път сред няколко играчи на Вила и с прекрасен удар откри вратата на Мартинес - 1:0.

Две минути преди края на редовнто време Кансело нанесе рисков удар от границата на пеналтерията, само че Мартинес мазета в корнер.

В 90-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Жезус стреля с глава на далечната греда, а Мати Кеш блокира изстрела с ръка. Ситуацията бе прегледана със ситемата ВАР и наказателният удра бе отсъден. Зад топката застана Гюндоган, който бе прецизен и по този метод оформи и крайния резултат в мача.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР