Манчестър Сити успя да пречупи Бърнли с резултат 2:0, с

...
Манчестър Сити успя да пречупи Бърнли с резултат 2:0, с
Коментари Харесай

Хладнокръвен Сити се справи с Бърнли и пак е на върха

Манчестър Сити съумя да пречупи Бърнли с резултат 2:0, с което си върна и първото място в таблицата във Висшата лига. Кевин Де Бройне откри резултата още в 5-а минута. Илкай Гюндоган удвои в 25-а минута. До края на мача гостите изпуснаха още няколко положения, само че не стигнаха до ново попадение.

В 3-а минута домакините имаха късмет. След центриране отдясно Вут Вегхорст засече с глава от към 17 метра, само че ударът му беше неакуратен.

Само две минути по-късно обаче "гражданите " наказаха небрежност в отбраната на Бърнли. След продължителна офанзива Де Бройне беше открит в наказателното поле и с акуратен удар препарира Поуп за 1:0. В 10-а минута Родри пропусна да удвои от към точката на дузпата.

Доминацията на Сити продължи и в 25-а минута резултатът беше подсилен. След комбинацията по фланга Стърлинг откри Гюндоган, който стреля, а Поуп изпусна топката във вратата си за 2:0. В 41-а минута Стърлинг опита да трансферира стража на Бърнли, само че осъществяването беше неопределено.

Второто полувреме също стартира мощно за "небесно-сините ", като Илкай Гюндоган затрудни Поуп в 50-а минута, само че стражът мазета в корнер. В 59-а минута Макс Корне беше покрай гол, само че в следствие се оказа, че е бил в състояние на засада. Минута по-късно Фил Фодън стреля мощно от границата на наказателното поле, само че надалеч от истината.

В 69-а минута Габриел Жезус засече центриране на Стърлинг от дясно, само че не откри задачата. В 75-та минута Джей Родригес записва първия прецизен удар за Бърнли в мача, само че той се оказа лесна плячка за Едерсон.

Бърнли - Манчестър Сити 0:2

0:1 - Кевин Де Бройне (5)

0:2 - Илкай Гюндоган (25)

Ето и съставите на двата отбора:

Бърнли : Поуп, Робъртс, Лонг, Тарковски, Тейлър, Ленън, Уестууд, Корк, Браунхил, Макнийл, Вегхорст

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Лапорт, Аке, Кансело, Де Бройне, Родри, Гюндоган, Стърлинг, Фоудън, Грийлиш
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР