Манчестър Сити успя да пребори за втори пореден мач Пари

...
Манчестър Сити успя да пребори за втори пореден мач Пари
Коментари Харесай

Безупречен Марез довърши ПСЖ и прати Сити на мечтан финал

Манчестър Сити съумя да пребори за втори следващ мач Пари Сен Жермен с резултат 2:0 в мач-реванш от 1/2-финалите в Шампионската лига. В първата среща англичаните изковаха солидна преднина от 2:1 на непознат терен и в този момент са с една стъпка по-близо до финала. Рияд Марез откри в 11-та минута, а в 64-та прекърши упоритостите на парижани с второ попадение. Минути по-късно парижани останаха с 10 души след червен картон на Анхел Ди Мария. По този метод "гражданите " ще спорят на огромния край на конкуренцията, като ще чакат противника си от втория полуфинал сред Реал Мадрид и Челси.

Още в 5-та минута имаше извънредно противоречива обстановка, откакто Бьорн Куйперс отсъди дузпа за ПСЖ, само че ВАР я анулира, отсъждайки, че Олександър Зинченко не е играл с ръка в наказателното си поле.

В 11-та минута тази неточност беше осъдена. След дълго изритване на топката от страна на Едерсон, Зинченко настигна топката, откри Де Бройне на границата на накзателното поле, който стреля, само че изстрелът беше блокиран. При добавката обаче Рияд Марез не елементарни за 1:0.

ПСЖ обаче продължи да е настойчив и в 16-та минута Маркиньос нацели горната греда, откакто му беше центрирано от Анхел Ди Мария. Три минути по-късно самият Ди Мария пропусна величествен късмет, откакто открадна топката наоколо до вратата на Сити и беше на сантиметри от опразнената врата на Едерсон.

Играта последователно се укроти, като парижани владееха топката повече, само че не създаваха съществени положения. Андер Ерера опита неакуратен удар от сложна позиция в 36-та минута.

В началото на втората част Манчестър Сити се актизира и в 54-та минута Фил Фодън насочи мощен изстрел от над 25 метра, само че Кейлор Навас се оправи.

Французите продължиха да пробват обезверено да стигнат до шансове пред противниковата врата, само че в 64-та минута огромният удар беше нанесен от "гражданите ". След добре построен контраофанзива, Фодън откри Де Бройне, който на собствен ред сложи топката на крайници на Рияд Марез, а алжирецът не сбърка за 2:0.

Нещата за ПСЖ капитулираха изцяло в 69-та минута, когато Анхел Ди Мария изпусна нервите си и беше запратен към съблекалнята след пряк червен картон. В 77-та минута Фил Фодън можеше да направи резултата типичен, само че гредата спря мощния му шут по земя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР