Манчестър Сити успя да изкове уникална по рода си победа

...
Манчестър Сити успя да изкове уникална по рода си победа
Коментари Харесай

Уникално! Манчестър Сити го направи и завоюва изстрадана титла!

Манчестър Сити съумя да изкове неповторима по рода си победа против Астън Вила с резултат 3:2 в конфликт от последния 38-ми кръг на Висшата Лига. Мати Кеш съумя да шокира "Етихад " в 37-а минута. Филипе Коутиньо удвои в 69-а минута. Илкай Гюндоган понижи резултата в 76-а минута. Родри направи 2:2, а Илкай Гюндоган съумя да приключи обрата и да хвърли "Етихад " на крайници - 3:2 и купа за Манчестър Сити.

Мачът стартира с предстоящ напън на състава на "гражданите ". В 9-а минута стражът Робин Олсен си поигра с огъня, откакто опитът му за изчистване беше пресрещнато от Габриел Жезус, само че без последствия за гостите.

Домакините продължиха да са господари във връзка с владението над топката, само че до същински положения мъчно се стигаше. Едва в 24-а минута Фил Фодън изпусна преференциален късмет след контраофанзива, стреляйки настрана.

В 31-а минута Габриел Жезус се оказа на стрелкова позиция, само че ударът му се оказа цялостен неуспех. Само 6 минути по-късно обаче "Етихад " замлъкна. След страхотна офанзива по левия фланг Люка Дин качи топката на главата на Мати Кеш, който забоде кълбото зад тила на Едерсон за 1:0.

В 43-а минута Оли Уоткинс се обърна добре в наказателното поле, само че си поведе дълго топката и Едерсон се намеси уверено.

Ман Сити подвигна темпото от началото на втората част и стигна до рискова обстановка в 49-ата минута. Тя обаче приключи с удар на Де Бройне над вратата. Секунди по-късно Кансело центрира към Жезус, само че топката пристигна малко дълга за бразилеца и той не съумя да я засече на метър пред голлинията.

В 55-а минута Оли Уоткинс пропусна самичък против Едерсън, само че останаха съществени подозрения за засада. Все отново обаче гостите съумяха да създадат драмата за домакините цялостна в 69-а минута.

След дълга топка от Робин Олсен, Оли Уоткинс отклони с глава, а Филипе Коутиньо съумя да излъже двама бранители и да препарира Едерсон за 2:0. В 76-а минута, въпреки всичко, Илкай Гюндоган съумя да понижи резултата за 1:2, след прекрасен удар с глава.

Драмата обаче занапред предстоеше. Първо Родри изравни единствено две минути по-късно, а в 81-а минута пристигна и цялостният поврат. Де Бройне откри Гюндоган, който на празна врата не сбърка и връчи купата на своя отбор.

Манчестър Сити - Астън Вила 3:2

0:1 - Мати Кеш (37)

0:2 - Филипе Коутиньо (69)

1:2 - Илкай Гюндоган (76)

2:2 - Родри (78)

3:2 - Илкай Гюндоган (81)

Ето и съставите на двата отбора:

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Фернандиньо, Лапорт, Кансело, Де Бройне, Родри, Силва, Марез, Жезус, Фодън

Астън Вила: Олсен, Дин, Мингс, Чембърс, Кеш, Луис, Рамзи, Макгин, Буендия, Коутиньо, Уоткинс;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР