Манчестър Сити се смили над Слован Братислава и спечели само

...
Манчестър Сити се смили над Слован Братислава и спечели само
Коментари Харесай

Милостив Ман Сити би Слован само с 4:0

Манчестър Сити се смили над Слован Братислава и завоюва единствено с 4:0 гостуването си на „ Техелне поле “ от втория кръг на Шампионска лига. Головете за „ жителите “ означиха Илкай Гюндоган, Фил Фодън, Ерлинг Холанд и Джеймс МакАти.

Слован изненадващо сътвори първата заплаха в мача във 2-ата минута. Владимир Вайс подаде към Марко Толич, който стреля от границата на наказателното поле на Манчестър Сити, само че настрана от десния непряк дирек на вратата на Ортега.

Манчестър Сити отговори незабавно. Ерлинг Холанд засече едно центрира, само че след удара му топката мина настрана от вратата на Слован.

Английският първенец излезе напред в резултата в 8-ата минута. Мануел Аканджи беше открит вляво и шутира от воле, след което ударът му беше блокиран. Топката попадна в Илкай Гюндоган, чийто удар, след рикошет, влетя във вратата на Такач.

„ Гражданите “ удвоиха своята преднина в 15-ата минута. Жереми Доку овладя вдясно и видя чудесно Фил Фодън, който стреля с левия си крайник, вкарвайки топката във вратата на Такач.

Ерлинг Холанд доста бързо можеше да вкара трети гол в 17-ата минута, само че ударът му бе отразен от Такач.

Манчестър Сити продължи да господства и в 23-ата минута Доку комбинира с Рико Люис, който стреля, само че Такач се намеси и избави.

След това удар на Жереми Доку се спря в десния непряк дирек на вратата на Слован.

Малко по-късно Фодън стреля от междинна отдалеченост, а Такач не се намеси добре, след което топката срещна левия непряк дирек на вратата му.

В 32-ата минута Жереми Доку показва отлични самостоятелни умения и стреля, само че настрана от десния непряк дирек.

Седем минути по-късно Савиньо нахлу отляво и стреля, само че Такач се намеси и избави с крайник, след което последва удар на Фодън в навън.

В 40-ата минута след удар на Илкай Гюндоган топката се спря в гредата.

През второто полувреме картината на терена не се промени. В 53-ата минута Матеуш Нунеш центрира към Ерлинг Холанд, който стреля с глава, само че настрана от левия непряк дирек на вратата на Слован.

Манчестър Сити направи резултата 3:0 в 58-ата минута. Рико Люис пусна отличен пас към Холанд, който нахлу в наказателното поле на Слован и самичък против Такач не пропусна да вкара.

Рико Люис пропиля голяма опция в 71-ата минута. Той получи точно центриране в наказателното поле и стреля, само че Такач направи удобно избавяне.

Манчестър Сити вкара четвърти гол в 74-ата минута, когато Джеймс МакАти вкара с брилянтен удар в долния ляв ъгъл на Такач, откакто получи великолепен пас от Фил Фодън.

Три минути по-късно Джеймс МакАти получи акуратен пас в наказателното поле и стреля, само че Доминик Такач показва уменията си и направи ослепително избавяне, с цел да го откаже.

В 83-ата минута Илкай Гюндоган центрира от корнер в наказателното поле на Слован, където Джон Стоунс засече топката с глава, само че я изпрати над напречната греда в навън. Илкай Гюндоган насочва мощен удар в 87-ата минута, само че Такач се намеси и мазета в корнер.

Такач направи ново удивително избавяне в 89-ата минута, когато отрази удар с глава на Джон Стоунс.

Манчестър Сити към този момент има 4 точки, а Слован позволи втора загуба.

В идващия кръг на 23 октомври Манчестър Сити е хазаин на Спарта Прага, до момента в който Слован гостува на 22 октомври на Жирона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР