Манчестър Сити продължава по график в пътя си за титла

...
Манчестър Сити продължава по график в пътя си за титла
Коментари Харесай

Сити не се изпоти с Евертън и е все по-близо до титлата

Манчестър Сити продължава по график в пътя си за купа №9 в историята си, откакто отборът реализира безапелационен триумф с 3:0 на визитата си на Евертън в мач от 36-ия кръг във Висшата лига.

Осем преди края на първата част Сити откри резултата в срещата след магнетично осъществяване от Илкай Гюндоган. Рияд Марез пое отдясно и центрира за капита на " жителите ". Той беше с тил към вратата, само че се оправи чудесно, откакто овладя с коляно, което отстрани Нейтън Патерсън. Йери Мина не нападна халфа, който с тил шутира по забавен метод и вкара гола във вратата, защитавана от Джордан Пикфорд - 1:0 за Ман Сити.

Едва две минути по-късно гостите от Манчестър удвоиха своя актив, откакто Халанд с второто си допиране в срещата се разписа Този път Илкан Гюндоган получи вляво и центрира в наказателното поле на " карамелите ", а Халанд се извиси над защитата на домакина и с глава прониза Пикфорд - 2:0 за Сити. Това беше и 52-ият гол за Халанд през сезона, което изобщо не е неприятно като статистика.

В добавеното време на първата част Сити разигра чудесно, а Кайл Уокър получи вдясно, с цел да подаде към излезлия на върха на нападението Илкай Гюндоган, само че този път германецът беше блокиран от защитник на Евертън, с цел да означи трето попадение. Шест минути след подновяването на второто полувреме Ман Сити покаче още своя задатък, откакто Илкай Гюндоган с финес прати топката във вратата на Пикфорд след осъществяване на свободен удар - 3:0.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР