Манчестър сити продължава да впечатлява с представянето си във Висшата

...
Манчестър сити продължава да впечатлява с представянето си във Висшата
Коментари Харесай

И "Арсенал" не успя да спре победната серия на "Сити"

" Манчестър сити " продължава да впечатлява с представянето си във Висшата лига и записа девета поредна победа в шампионата. " Гражданите " надвиха с 3:1 над " Арсенал " на своя " Етихад ", само че в случай че не беше съществени брой пропуски, можеха да завоюват още по-комфортно. Кевин Де Бройне, Серхио Агуеро и Габриел Жезуш означиха попаденията за " гражадните ". Единствено последния гол на бразилеца, пристигнал след засада на Давид Силва, скапе положителното усещане от мача.

За " Арсенал " прецизен беше влезлият от пейката Лаказет, който понижи на 1:2. Въпреки това в следващ мач като посетител на отбор от Топ 6, " артилеристите " не впечатлиха, а даже в противен случай – демонстрираха беззъба игра и липса на концепция по какъв начин да победят един от кандаидатите за купата.

" Сити " води решително в таблицата с 31 точки, с осем пред " Манчестър юнайтед ", който играе по-късно с " Челси ". " Гражданите " към този момент имат 38 гола във Висшата лига и единственият тим от Топ 5 шампионатите на Европа с по-добър индикатор е ПСЖ - 39 вкарани попадения.

След 11 мача " Арсенал " е едвам шести, на 12 точки от първата позиция. " Артилеристите " влязоха със загуба в ноември, който по традиция е най-слабия месец като точков актив, откогато Арсен Венгер води клуба.

FULL-TIME Man City 3-1 Arsenal

Guardiola's side make it nine #PL wins in a row as they extend their lead at the top of the table#MCIARSpic.twitter.com/xJ1qqoT63s
— Premier League (@premierleague) November 5, 2017

Пеп Гуардиола не направи фрапантни промени в състава си, само че предстоящо от първата минута започнаха Серхио Агуеро и Рахийм Стърлинг. За пети следващ мач отбраната на " жителите " беше формирана от карето Уокър, Стоунс, Отаменди и Фабиан Делф.

Венгер предложи една изненада в състава си, като Франсис Коклен за първи път през сезона стартира като титуляр. Той зае роля в центъра на отбраната, дружно с Лоран Косчелни и Начо Монреал, заменяйки болния капитан Пер Мертезакер.

Французинът беше подложен като личен надзирател на Агуеро и го преследваше на всички места по терена.

Не бяха минали и две минути, когато " Сити " стигна до първата си заплаха. Топката беше пресечена след корнер за " Арсенал ", Стърлинг провежда бърза контраофанзива, минала през Де Бройне, а най-после ударът на Агуеро излезе в навън.

" Арсенал " също подходи със самочувствие, само че " артилеристите " бяха много по-уязвими в защите. Те стигнаха до няколко корнера и два неточни удара, само че за сметка на това " Сити " беше с по-чистите положения. В 10-ата минута Агуеро изведе Сане в наказателното поле, той пусна прострелно подаване към Стърлинг, само че англичанинът закъсня да засече топката.

" Гражданите " усилиха темпото и разликата незабавно се усети. Първо Петър Чех се намеси добре, избивайки удар на Де Бройне с десния крайник, само че секунди по-късно беше беззащитен.

Белгиецът направи двойно подаване с Фернандиньо, нахлу в наказателното поле и без да чака стреля с левия крайник по диагонала, с което изведе " Сити " напред.

 Кевин Де Бройне открива резултата на
© Reuters

Кевин Де Бройне открива резултата на " Етихад ".

Попадението несъмнено обърка всички проекти на футболистите на " Арсенал ", които наподобява рухнаха. Те закъсняваха за всяка една обстановка, не бяха толкоз нападателни и непрекъснато бяха надалеч от своите съперници.

Месут Йозил се губеше по терена, а играчите на " Сити " бяха доста добре готови за него. Германецът безусловно не беше оставян да се обърне, когато получи топката и постоянно имаше някой на гърба си.

В 35-ата минута " Сити " направи нов огромен пропуск, Стърлинг влезе в наказателното поле, само че подаването му към Сане беше доста неопределено.

Единственият прецизен удар за " артилеристите " преди почивката беше след изстрел на Аарън Рамзи в самия край. Той промуши топката мрежду краката на Джон Стоунс, само че Едерсон сподели доста бърза реакция и съумя да плонжира и да избави.

Второто полувреме стартира по най-лошия метод за " Арсенал ", откакто още в първите минути " Сити " получи правото да извърши дузпа. Стърлинг влезе в наказателното поле, застана пред Монреал и го принуди да извърши нарушаване.

 Агуеро означи своя 179-и гол за
© Reuters

Агуеро означи своя 179-и гол за " Сити " от дузпа при започване на втората част.

Агуеро извърши наказателния удар и означи своя 179-и гол за " гражадните ".

Това беше 12-ия случай от началото на предишния сезон, в който " Арсенал " получава гол от дузпа. По този индикатор " артилеристите " са преди всичко във Висшата лига.

Едва след влизането на Александър Лаказет, " Арсенал " се посъживи и стартира да задържа по-често топката. " Артилеристите " изнесоха играха в по-предни позиции, Йозил се реалокира от фланга в центъра на терена и разликата се усети. Девет минути след появяването си на терена Лаказет незабавно оказа въздействие.

Французинът получи прекрасен пас от Рамзи и с компактен удар по диагонала понижи изоставането на " топчиите ".

Попадението на " Арсенал " по никакъв метод не тормози домакините, които продължиха да бъдат тима с по-чистите положения. Габриел Жезуш, който се появи на мястото на Агуеро имаше отличен късмет да вкара, само че Чех избави неговия удар.

 Габриел Жезуш не пропусна да се разпише след влизането си на терена.
© Reuters

Габриел Жезуш не пропусна да се разпише след влизането си на терена.

Четвърт час преди края " гражадните " възвърнаха задатъка си от два гола, само че реферът от далечната страна Стюърт Бърт сбърка съществено. Той не видя засада на Давид Силва, испанецът се измъкна от отбраната и откри Жезуш, който без проблем вкара.

До края на дуела зачестиха по-грубите влизания и от двата тима и с това се усили броя на жълтите картони. Нетипично за дуел от Висшата лига, реферът Майкъл Оливър сподели седем публични предупрежения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР