Манчестър Сити приема Ливърпул на Етихад Стейдиъм в голямото дерби

...
Манчестър Сити приема Ливърпул на Етихад Стейдиъм в голямото дерби
Коментари Харесай

Съставите на Манчестър Сити и Ливърпул: Холанд, Де Бройне, Салах и Нунес започват

Манчестър Сити приема Ливърпул на " Етихад Стейдиъм " в огромното дерби от 1/8-финалите на " Карабао Къп ". Това е третият конфликт сред двата тима от началото на сезона. " Червените " надделяха отбора на Пеп Гуардиола в разногласието за " Къмюнити шийлд " с 3:1, а по-късно ликуваха на " Анфийлд " в 11-ия кръг на Премиър лийг след триумф с 1:0. Ливърпул е актуалният притежател на трофея. Мърсисайдци и Манчестър Сити са единствените два тима, които стигаха до оценката през последните пет години.

В предишния кръг първенците отстраниха Челси, до момента в който Ливърпул имаше потребност от дузпи, с цел да се оправи с Дарби Каунти.

Гуардиола и Клоп залагат на сформира, в които събират част от звездите си плюс млади играчи, които получават късмет за изява. Кевин де Бройне и Ерлинг Холанд са титуляри за домакините, а Ортега започва на вратата. Рико Уилямс и Коул Палмър, които са играчи от школата на Сити, също стартират. Стоунс, Кансело, Грийлиш, Силва и Фоудън са на пейката за началото.

Мохамед Салах и Дарвин Нунес пък излизат от първата минута за Ливърпул. Тиаго Алкантара и Джеймс Милнър, който стартира като 10 бек, също са титуляри. 18-годишният Стефан Бейчетич е част от халфовата линия на мърсисайдци.

Манчестър Сити: Ортега, Люис, Аканжи, Лапорт, Аке, Родриго, Де Бройне, Гюндоган, Марез, Холанд, Палмър

Ливърпул: Келъхър, Милнър, Гомес, Матип, Робъртсън, Байчетич, Тиаго, Елиът, Карвальо, Салах, Нунес

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР