Манчестър Сити победи с 1:0 във финала на Шампионската лига.

...
Манчестър Сити победи с 1:0 във финала на Шампионската лига.
Коментари Харесай

Манчестър Сити успя, излъга Интер и за първи път вдигна Шампионската лига

Манчестър Сити победи с 1:0 във финала на Шампионската лига. Единственият гол вкара Родриго в 68-та минута. Така Сити за първи път в историята си завоюва шампионата. 
Прочетете още


В 6-та минута Бернардо Силва навлезе в наказателното поле и насочи удар, който обаче мина над вратата.

В 20-та минута Лаутаро стреля, само че над вратата. 

В 26-та минута Едерсон направи неточност, опразни вратата си и даде топката на Барела. Той стреля, само че топката на откри вратата 

В 27-та минута Холанд имаше хубава опция и насочи удар, само че Онана мазета. 

Последва и удар на Де Бройне, само че Онана избави.

В 30-та минута Де Бройне се контузи и беше сменен наложително от Фил Фоудън. Белгиецът несъмнено нямаше шанс на финали, откакто се контузи и в първия край на Сити през 2021-а година. 

В края на първата част Аканджи насочи удар, само че над вратата. 

В 59-та минута неточност в отбраната на Сити разреши на Лаутаро да навлезе в наказателното поле, само че Едерсон внимаваше и мазета. 

В 60-та минута Рубен Диас игра с глава, само че ударът му мина над вратата.

В 68-та минута Сити съумя да открие резултата. Аканджи пусна остроумен пас и изведе в наказателното поле Бернардо Силва. Той центрира, получи се рикошет в състезател на Интер, а топката доближи до Родри, който със страховит удар осъществя за 1:0. 

В 70-та минута Интер можеше да изравни незабавно. Дъмфрис игра с глава и прати топката в пеналта, където Ди Марко игра с глава и опита да трансферира Едерсон, топкат асрещна напречната гредата, а по-късно се случи доста смешен миг. Ди Марко отново игра с глава и най-вероятно щеше да вкара, само че топката се удари в съотборника му Лукаку, който действително избави несъмнено равнене. 

Последва и удар на Лукаку, който беше избавен от Едерсон. 

В 78-та минута Фоудън се озова на добра позиция, само че Онана избави.

В 89-та минута Интер пропусна нова страхотна опция. Лукаку от близко стреля с глава, само че Едерсон мазета с крайник, а Рубен Диас съумя да почисти в корнер. 

в третата минута от добаеното време Барела стреля отвън пеналта, само че над вратата. 

Последва нов удар на Лукаку, само че около вратата. 

В последните секунди имаше корнер за Интер, Ди Марко игра с глава, само че ударът му беше избит от Едерсон, а незабавно по-късно съдията Марчиняк свири завършек на мача.

Така Манчестър Сити за първи път подвигна Шампионска лига и е новият стопанин на Европа. Тимът игра за повторно край в шампионата. Интер пък остана с три трофея и загуби третия си край в шампионата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР