Манчестър Сити обърна и победи Арсенал с 2:1 в двубой

...
Манчестър Сити обърна и победи Арсенал с 2:1 в двубой
Коментари Харесай

Манчестър Сити се добра до обрат над 10 от Арсенал

Манчестър Сити обърна и победи Арсенал с 2:1 в дуел от 21-ия кръг на британската Висша лига, игран на стадион " Емиратс ".

Двата тима спретнаха зрелищно тактическо надиграване в първата среща за годината в британското състезание. Домакините поведоха в резултата, с помощта на Букайо Сака (31`) по-късно повече от половин час игра. В началото на втората част Рияд Марез (57`) изравни от дузпа. В добавеното време на срещата Родри (90+3`) донесе успеха за гостите.
 Арсенал - Манчестър Сити: 1:2 (Развой на срещата по минути) онлайн
Арсенал - Манчестър Сити: 1:2 (Развой на срещата по минути)

Проследете срещата тук

Така Манчестър Сити записа 11-а поредна победа и продължава да е на върха в класирането с актив от 53 точки, с 9 повече от Челси. Арсенал се намира на четвъртата позиия с 35 пункта.

Двата тима " се хванаха за гушите " още в първите минути и започнаха да търсят ранен гол в мача. В четвъртата минута Рахийм Стърлинг се втурна на пробив, само че не съумя да стигне до голова обстановка, откакто съперников бранител му лиши топката.
 Снимка 558901
Източник:

В 11-ата минута Едерсон не наложи да излезе и да избие топката от краката на Мартин Йодегор, който в следствие падна на тревата. Остана подозрение, че вратарят по този начин и не съумя да играе с кълбото. Съдията Стюърт Атуел не уточни бялата точка, откакто се съветва с ВАР.

В 19-ата минута Хитро подаване стигна до Кевин де Бройне, който опита да преодолее вратаря от приблизително разстояние, само че топката профуча около дясната греда.
 Снимка 558900
Източник:

В 31-ата минута домакините поведоха в резултата. След разиграване в средата на терена, топката стигна до Киърън Тиърни, който напредна отляво. Защитникът подаде към Букайо Сака, който се намираше към границата на наказателното поле. Футболистът шутира непосредствено, пращайки кълбото в левия ъгъл на Едерсон.
 Снимка 558897
Източник:

В 43-ата минута отличен пробив от страна на Габриел Мартинели приключи с изстрел по диагонала. Топка не откри рамките на вратата. Така първото полувреме приключи без повече голове.

През втората част " жителите " се втурнаха да търсят гола, само че чудесно подредените играчи на Арсенал не позволяваха да се стигне до положения пред вратата на Рамсдейл.
 Снимка 558896
Източник:

В 55-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа, откакто Гранит Джака игра непозволено в наказателното поле и след консултация с ВАР съдията Стюърт Атуел уточни бялата точка. Рияд Марез се нагърби с отговорността и не сгреши - 1:1.

Ситуацията се утежни още повече за Арсенал, откакто в 59-ата минута Габриел получи втори жълт картон и бе пратен прибързано под душовете.
 Снимка 558898
Източник:

В идващите минути играчите на Сити задържат топката в свое владеене, разменяйки си къси пасове и търпеливо чакат неточност в отбраната на Арсенал.

Рияд Марез реши да шутира, само че опитът му не съумя да заплаши Рамсдейл, откакто топката беше блокирана от отбраната на домакините.
 Снимка 558894
Източник:

В добавеното време на срещата Родри донесе успеха за " жителите ".
 Нападател на Манчестър Сити пред трансфер в Съндърланд
Нападател на Манчестър Сити пред трансфер в Съндърланд

Мениджърът на отбора Лий Джонсън желае в редиците си Патрик Робъртс
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР