Манчестър Сити направи грешна стъпка в битката за титлата само

...
Манчестър Сити направи грешна стъпка в битката за титлата само
Коментари Харесай

В НОТИНГАМ: Манчестър Сити се издъни – 1:1

Манчестър Сити направи неверна стъпка в борбата за купата единствено дни, откакто завоюва директната борба за върха с Арсенал.

Шампионите не можаха да завоюват гостуването си на новака Нотингам Форест и приключиха наедно 1:1 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига.
Така те пропуснаха да се върнат на върха, където още веднъж е Арсенал, който по-рано денем реализира късен триумф над Астън Вила с 2 гола в края за 4:2.

След издънката тимът на Хосеп Гуардиола има 52 точки, с 2 по-малко от „ артилеристите “, само че и с мач повече.

Манчестър Сити първи стигна до положително състояние в седмата минута на срещата, когато Джак Грийлиш стреля от добра позиция в наказателното поле, само че ударът му бе блокиран. В 34-ата минут Родри стреля с глава след положително центриране на Де Бройне, само че не бе прецизен.

Шест минути по-късно Сити въпреки всичко излезе анпред в резултата. Грийлиш откри Бернардо Силва, който бе пропуснат на границата на наказателното поле и с мощен шут под напречната греда даде задатък на гостите.

Сити продължи да е по-активният тим през втората част и провежда няколко положителни офанзиви, които не се увенчаха с триумф.

В 69-та минута Фил Фодън стреля мощно от границата на наказателното поле, само че вратарят мазета в гредата, Ерлинг Холанд насочи добавка, само че бе неакуратен.

Противно на всякаква логичност Форест стигна до изравнително попадение в 84-ата минута с първия си прецизен удар в мача. Крис Ууд бе изведен на отлична позиция и по трева прати топката в мрежата за 1:1. След триминутно преразглеждане с ВАР голът бе приет, с което бе завършен и крайният резултат.

След него Нотингам е 14-и във краткотрайното класиране с 24 пункта.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР