Манчестър Сити надви драматично Нюкасъл с 3:2 като гост в

...
Манчестър Сити надви драматично Нюкасъл с 3:2 като гост в
Коментари Харесай

Де Бройне влезе от пейката и вдъхнови Манчестър Сити за важен обрат над Нюкасъл

Манчестър Сити надделя трагично Нюкасъл с 3:2 като посетител в зрелищен конфликт от 21-ия кръг на британската Висша лига. На " Сейнт Джеймсис Парк " " жителите " направиха скъп поврат с помощта на страхотното включване на завърналия се неотдавна Кевин Де Бройне, който се отличи с гол и асистенция за основната победа в борбата за купата.


Двубоят стартира с попадение за домакините в самото начало, което обаче беше анулирано след интервенция на ВАР за засада. При отбелязването на гола от Шон Лонгстаф, хвърлилият се самопожертвователно Кайл Уокър контузи несъзнателно вратаря на " жителите " Едерсон, който след здравна помощ продължи присъединяване си, само че за малко. Гостите можеха да си изпатят, когато Нейтън Аке върна топката обратно към Едерсон, който сбърка, избивайки в Мигел Алмирон, само че " свраките " не съумяха да се възползват. В последна сметка, бразилският пазач бе сменен наложително от Щефан Ортега.

След този миг в срещата Сити започнаха да преобладават във владението на топката и стигнаха до разкриване на резултата посредством Бернардо Силва, който с елегантно осъществяване с пета преодоля стража Мартин Дубравка. " Джордитата " имаха искания за нарушаване на Рубен Диаш против Антъни Гордън в хода на головата офанзива, само че те не бяха почетени от основния арбитър Крис Кавана. Отново Силва можеше да ликува, само че негов удар бе избавен от Дубравка. Само в границите на 120 минути възпитаниците на Еди Хау обърнаха напълно развоя на събитията с два идентични гола, осъществени от Александър Исак и Гордън.

След паузата първенците започнаха да притискат съществено противника и се настаниха трайно в тяхната половина. Бруно Гимараеш се намеси уверено, преди Родри да стигне до кълбото в наказателното поле, а удар на Фил Фодън бе отразен от Дубравка. В 69-та минута на мястото на Силва в игра се появи Де Бройне, който въодушеви отбора на Пеп Гуардиола за скъп поврат. Първо, белгиецът изравни резултата с обмислен шут около Дубравка пет минути след влизането си на терена, а след това обезпечи голов пас за друга от промените на Гуардиола - Оскар Боб, който преодоля технично Дубравка и вкара на празна врата. До края Нюкасъл не съумя да отвърне на предизвикването и по този начин позволи шеста загуба в последните си седем мача за състезание.

Тимът на Хау е десети в таблицата с 29 точки след десетото си проваляне от началото на акцията, като " свраките " започнаха да се отдалечават фрапантно от топ 4, изоставайки сега на 11 точки от четвъртия Арсенал, който е и с мач по-малко. Манчестър Сити от своя страна се изкачи на второто място с 43 пункта, на две от водача Ливърпул, при еднакъв брой мачове сред двата тима към днешна дата. За " небесносините " следва посещение на Тотнъм в мач от шампионата за Купата на Футболната асоциация, а по-късно домакинство на Бърнли във Висшата лига. Нюкасъл гостува на Фулъм за ФА Къп, а след това пътува и до Бирмингам за аудиенция в Премиършип. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР